Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
22/02-11   -   Pressemeddelelse

Poesi på en torsdag på Knudsens

"Der er ingenting i verden så stille som en løn der går ind på en konto"

Der dukker en ræv op til allersidst i den meget roste digter Rasmus Nikolajsens Socialdemokratisk digt (People'sPress 2010), et langdigt, hvorfra overskriftens citat er taget. Man kunne godt forestille sig, at denne ræv i virkeligheden har været med hele vejen i skriveprocessen. Så skælmsk og underfundig er nemlig udhamringen eller opsætningen - eller hvordan man nu skal beskrive det? - af den sprudlende, til tider barokke guirlande - eller er det en mæanderbort? - bestående af 64, sammensyede otteliniede strofer - en på hver side - med otte stavelser i hvert vers, som Nikolajsen har hængt op til os læseres fornøjelse i sin bog. I øvrigt hans sidst udkomne.

Socialdemokratisk digt - det kunne jo være en frækhed, udtalt af en politisk modstander, men i hvilken mening, titlen egentlig skal forstås, må man selv finde ud af, for Nikolajsen er en digter, der på mange forskellige måder digter ved at lege med ordene og få deres ofte overrumplende, uventede evne til at skifte betydning frem.

Hvis man vil høre dette i praksis, skal man komme til Poesi på en torsdag torsdag den 3. marts kl. 20 på Knudsens i Holstebro, hvor Rasmus Nikolajsen vil læse op af sine værker som februar måneds digter.

Nikolajsen må siges at tilhøre den yngre generation af danske digtere. Han er født i 1977 og debuterede på Borgens Forlag i år 2000 med samlingen digte om lidt. Siden har han udgivet yderligere fire digtsamlinger. Han har samtidigt uddannet sig til cand.mag. i litteraturvidenskab på Københavns Universitet og har bidraget med skønlitterære tekster til diverse litterære tidsskrifter. Den litteraturvidenskabelige artikel "Last Night a DJ Shaved My Wife" kunne i 2007 læses i nr. 74 af Den Blå Port.

På Poesi på en torsdag kan foruden hovedpersonen også Odin Teatrets Husorkester opleves for fuld udblæsning, og som overraskende specialgæster optræder ingen ringere end Ensemble MidtVest.

Desuden krydres aftenen med den duftende oplæsning af Omar Khajjâms digte på farsi, og der er spændingen ved, hvem der har skrevet 'månedens digt', og hvordan det lyder. Publikum bliver heller ikke snydt for månedens essay om den oplæsende digter.

Poesi på en torsdag er arrangeret af Holstebro Gymnasium og HF, Holstebro Bibliotek, Musikteatret, Arnold Busck Boghandel, Uddannelsescenter Holstebro, Holstebro Kunstmuseum og Odin Teatret. Arrangementet er støttet af Holstebro Kommune og Forfattercentrum.

Kontakt
Ulrik Skeel
Odin Teatret
Særkærparken 144
7500 Holstebro
Tlf. 9742 4777
Mail: odin@odinteatret.dk

Relevant information

http://www.holstebro.dk


Pressekontakt


Firma

Holstebro Kommune
Rådhuset, Kirkestræde 11
7500 Holstebro, Danmark

  9611 7500

http://www.holstebro.dk

Modtag nyheder fra Holstebro Kommune på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire