Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/06-20   -   Pressemeddelelse

Virolog: Bilferie er den mest sikre rejseform lige nu



Risikoen for at blive smittet med corona er mindst på kør selv-ferie og stigende i fly, bus og tog, forklarer virolog og professor, Søren Riis Paludan, Aarhus Universitet. Se hvilke forholdsregler man bør tage på ferien.

Tæt på hver anden bilejer tager på kør selv-ferie i de kommende uger, viser data fra en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt 1.825 bilejere, om de skal på bilferie.

Og set i forhold til risikoen for at blive covid-19-smittet, hvilket naturligt optager mange rejsende lige nu, er netop bilferien den mest hensigtsmæssige rejseform.

Sikrere end tog, bus og fly
Det vurderer virolog og professor ved Aarhus Universitet, Søren Riis Paludan.

- Ja. Risikoen for at blive smittet med covid-19 er mindre på bilferie end ved offentlig transport, det vil sige tog, fly eller bus.

- Kører man afsted i bilen alene med sin familie på vej til en alpehytte i Østrig, så opholder man sig i længere tid i et mindre udsat rejserum. Risikoen for smitte er størst der, hvor man har en større trædeflade med andre, nye mennesker, siger Søren Riis Paludan.

Tag en test ved hjemkomst
Ifølge Søren Riis Paludan bør man rejse derhen, hvor man er tryg. Det er vigtigt ikke at opholde sig i større forsamlinger. Og så skal man tage enkle forholdsregler som social distance samt benytte håndsprit og eventuelt mundbind til visse dele af rejsen, hvis man alligevel ender i en situation med mange mennesker.

- Når man kommer hjem, kan man altid tage en test, som er et nyt værktøj tilgængelig for alle. Er testen positiv, bør man informere sin familie og omgangskreds. Ellers skal man jo huske at nyde ferien. Og ikke have så mange regler, at det ødelægger oplevelsen, lyder rådene fra Søren Riis Paludan.

Få styr på bilen og dens udstyr
Fra coronaforholdsregler til forholdsregler som giver en driftssikker bil på ferien. Hos Applus Bilsyn, der i disse dage rådgiver mange bilejere om at gøre bilen klar til sommeren, lyder rådene til en mekanisk set sikker bilferie således:

Gennemgå grundlæggende ting på bilen såsom olie, dæk og lygter og få gerne en professionel til at tjekke bremser, filtre, aircondition og elektriske installationer. Husk miljømærker hvis turen går Tyskland samt obligatoriske sikkerhedsveste til bilens passagerer og en advarselstrekant.

Billeder


Pressekontakt

Per V. Rasmussen
CEO Denmark, Country Manager Finland
  +45 2098 3435

Firma

Applus Bilsyn
Høje Taastrup Boulevard 23, 2. th.
2630 Taastrup, Danmark

   +45 7013 1212
  +45 20 98 34 35

http://www.bilsyn.dk

Modtag nyheder fra Applus Bilsyn på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire