Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
22/02-10   -   Pressemeldinger

CeWe Color er Tysklands "Best Innovator" 2010

- Utmerkelse av tidsskriftet "WirtschaftsWoche" og "A.T. Kearney"

- Vellykket teknologiskift fra analog til digital

- CEWE FOTOBOK etablert som suksessfullt merkenavn

- Markedsførende i Europa innenfor fotofinishing

- Vekstmarked for kommersielt digitalprint: Oppstart av online-trykkeriet aprinto.de

Tidsskriftet "WirtschaftsWoche" og bedriftsrådgivningsfirmaet A.T. Kearney har kåret aksjeselskapet CeWe Color Holding (SDAX, ISIN: DE0005403901) til "Best Innovator". Prisutdelingen fant sted i finansministeriet i Berlin. "CeWe Color er et ypperlig eksempel på innovasjonen av en forretningsmodell", uttalte A. T. Kearney-partner Kai Engel. Denne prisutdelingskomiteen har også før i tiden identifisert innovative virksomheter med et stort vekstpotensial: "Børskursene fra tidligere Best Innovator-vinnere har i de tidligere år gjennomsnittlig utviklet seg mye bedre enn DAX-indeksen", oppsummerer Engel.

Suksessfullt teknologiskift
CeWe Color har med suksess gjennomført teknologiskiftet fra analogt til digitalt fotografi og har dermed utbygget sin førerposisjon på det europeiske markedet for fotofinishing med imponerende resultater: På det tyske markedet, som tidligere var markedet med den tøffeste konkurransen, har bedriften siden 2002 fordoblet sin markedsandel fra 25 prosent til nåværende 50 prosent. Mens CeWe Color produserte 36 mio. digitale bilder i 2002, har man i 2009 nådd opp over 2 mia. digitalbilder. I sær har CEWE FOTOBOKEN vært et suksessfullt produkt: CeWe Color har økt avsetningen fra 70.000 eksemplarer i regnskapsåret 2005 til over 3,6 mio. i regnskapsåret 2009. Utviklingen av en fremragende software, lanseringen av merkevaren, samt en intensiv innsats på området for internettsalg har vært utslagsgivende for suksessen. "Prosessen har vært svært krevende for virksomheten: Vi har redusert antallet av selskaper fra 28 til 13, klart store restruktureringsomkostninger og samtidig investert i innovative teknologier. Allikevel har vi i omstruktureringsperioden alltid oppnådd overskudd på bunnlinjen og utbetalt dividender. Dette har kun vært mulig fordi hele CeWe Color gruppen har vært fokusert på selv å gjøre denne forvandlingen til en suksess", sier bestyrelsesformann Dr. Rolf Hollander.

"Fra kvantitet til kvalitet"
CeWe Color erkjente allerede i 1994 at trenden ville gå mod digital fotografering. Derfor investerte virksomheten kraftig i produkter, produksjonsteknologi og programvare – selv om det på dette tidspunktet stadig var vekst i markedet for analoge bilder. Allerede i 1997 – lenge før konkurrentene – installerte CeWe Color som den første virksomhet på det globale markedet en bestillingsstasjon til bestilling av digitale bilder ute i butikkene. I 1998 begynte CeWe Color å bruke internett som bestillingsplattform for digitalbilder og åpnet dermed opp for en ny salgskanal. Alene siden 2002 har virksomheten investert opp mot 250 mio. euro i nye teknologier – bl.a. i over 50 moderne digitalprintere, industrielle bokbinder-produksjonsmaskiner og 25.000 bestillingsterminaler til den stasjonære handel. Ut over produksjonsoptimeringer satset CeWe Color også på innovative produkter: Strategien "Fra kvantitet til kvalitet" har betalt seg og de nye, individuelle og personaliserte produktene er virksomhetens vekstlokomotiver. Dette gjelder særlig produktet CEWE FOTOBOK, som har etablert seg som Europas førende merke innenfor dette markedet. Det samme gjør sig gjeldende for fotogaveartikler, veggdekorasjoner og andre printprodukter som festkort og fotokalendere, som har stått for en betydelig voksende andel av den samlede omsetning og de samlede inntekter. I dag sikrer 120 programvareutviklere det utviklingsforsprang i CEWE FOTOBOK- og bestillingsprogramvaren som CeWe Color gjennom dens handelspartnere stiller forbrukerne til rådighet.

Fotobøker
I Skandinavia har især CEWE FOTOBOK utviklet seg særdeles positivt. Fotobøkene våre har opplevd en fantastisk vekst på opp mot 75 %, sett over de foregående 2 år. Adm. direktør Ané Gyldholm mener at produktets suksess skal sees i lyset av faktorer som den brukervennlige, prisbelønte programvaren, den enestående trykkvaliteten og de konkurransedyktige prisene.
Ané Gyldholm uttaler: "Produktet CEWE FOTOBOK tilgodeser ethvert behov – en fleksibel løsning til alle anledninger. En CEWE FOTOBOK er den mest optimale og presentable måten å oppbevare og fastholde sine mest dyrebare opplevelser og minner på!".

Les mer om produktet på www.cewefotobok.no

Kommersielt digitalprint, et ytterligere vekstområde
CeWe Color gjør sammen med datterselskapet Diron markedet for kommersielt digitalprint tilgjengelig som et ytterligere vekstområde. Hvor man tidligere konsentrerte seg om spesialløsninger for større virksomheter, er det nå på nettsiden www.aprinto.de også mulig for små og mellomstore virksomheter å lage profesjonelle bøker og brosjyrer – uten profesjonell programvare og uten krav om et minimum antall bestillinger. Med dette nye vekstområdet har bestyrelsesformannen Dr. Rolf Hollander satt fokus på fremdrift i veksten: "Innovasjon er en fast bestanddel i vårt daglige arbeid. Den har muliggjort suksessen i de senere år og garanterer fremtidig vekst."

Pressekontakter


Selskap

CEWE Norge
Søren Frichs Vej 38 K
DK-8230 Åbyhøj, Danmark

  +45 87 49 12 10

www.cewe.no

Motta nyheter fra CEWE Norge via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire