Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
19/04-11   -   Pressemeldinger

Online forslagskasser øker kvaliteten og innovasjonstakten

Det hevdes at japanske arbeidere i snitt kommer med 10 forbedringsforslag i året, mens i Norge er snittet på under 1. Er det slik at norske bedriftsledere må gå undercover på TV før de oppdager hvilke ressurser de har internt?

QuestBack leverer tjenester for å fange opp signaler fra ansatte gjennom online feedback-løsninger. De ser en tendens til at virksomheter ikke involverer ansatte i innovasjon og kvalitetsforbedring.

Få bruker hele kapasiteten til online spørreundersøkelser
- De fleste bruker våre verktøy til kundeundersøkelser og til å måle medarbeidertilfredshet, sier Jan Fredrik Rasmussen, Director Customer Success i QuestBack.

- Men når vi forteller om hvordan man med enkle grep kan involvere ansatte er det få som har tenkt tanken. Dette på tross av mulighetene som ligger i denne typen spørreundersøkelse. Det kan være snakk om måling av endringsledelse men også en forslagskasse vil kunne gi betydelig effekt, det handler jo om å skape involvering.

TV-suksessen Undercover Boss viser tydelig hvor mye uutnyttet kunnskap og gode ideer som ligger og venter på de virksomhetene som tør å ta sine ansatte på alvor.

- Det morsomme med å involvere ansatte i innovasjon og forbedring gjennom online spørreundersøkelser er at en samtidig skaper forankring; Ansatte som blir lyttet til og "sett" blir mer lojale og mer støttende til de innovasjonstiltakene som settes i gang.

Må få tak i ærlige tilbakemeldinger
På Undercover Boss blir sjefene konfrontert med ærlige tilbakemeldinger. Tilbakemeldingene er ufiltrerte og ville nok vært annerledes om ansatte hadde visst at det er sjefen de snakker med. Med online feedback får ansatte en kanal hvor de kan ytre sine ærlige meninger og det er lettere å lufte frustrasjoner og komme med "dumme" forslag.

- De bedriftene som lærer og innoverer fortere enn konkurrentene blir fremtidens vinnere, påstår Rasmussen, men det krever at en også gjør noe med de forslagene som kommer inn.

Om QuestBack
Norskeide QuestBack er Europas ledende leverandør av feedback-løsninger, deriblant kundeundersøkelser og dataanalyse. QuestBack har mer enn 4000 kunder fordelt på alle bransjer.

I tillegg til fleksible verktøy for online spørreundersøkelser og kundedialog, jobber QuestBack mye med kunnskapsoverføring slik at kundene får mer verdi av bruken av verktøyene.

Pressekontakter


Selskap

iProspect AS
Pilestredet 8
0180 Oslo, Norge

  +47 22 82 82 62

http://www.iprospect.no

Motta nyheter fra iProspect AS via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire