Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
17/06-11   -   Pressemeldinger

Avira får toppcertifiering i AV-Comparatives Malware Test

rapport placerar Avira i Advanced+rating – framför 10 andra antivirusprodukter

Tettnang, Tyskland, 1. juni 2011 - IT-säkerhetsexperten Avira får topputmärkelse med en Advanced+rating av AV-Comparatives i deras antivirus comparative test, utformat för att upptäcka ny och okänd skadlig programvara. I testet nådde Aviras AntiVir Premium säkerhetsprogramvara den högsta certifieringsnivån och konkurrerade ut 10 andra antivirusprodukter från en rad andra verksamheter.

AV-Comparatives tests publiceras fyra gånger om året och är säkerhetsindustrins bästa jämförande analys av uppklarningsfrekvenser i förhållande till skadlig programvara – vilket är en av de viktigaste och mest trovärdiga faktorerna när man ska fastställa hur effektiv en antivirus-engine är. Jämförelsen av antivirus i maj utvärderar programvaruprodukter gentemot ny och okänd skadlig programvara för att mäta den proaktiva spårningskapaciteten (t.ex. genom heuristik, generisk signatur, osv.) och testar också de falska/positiva resultaten.

Aviras AntiVir Premium fick högsta betyg för sin idealiska kombination av proaktiv spårning av skadlig programvara och ett ovanligt lågt antal falska alarm.

"Avira klarar sig fint i AV-comparatives tests varje gång de släpps, och vi skickar denna klapp på axeln vidare till våra ingenjörer. De arbetar dag och natt med att förekomma utvecklingen av säkerhetshot och utvecklar metoder för att våra kunder ska kunna bevara den höga säkerhetsnivån", säger Tavis Witteveen, COO Market & Operations hos Avira. "Våra över 100 miljoner användare har berättat för oss att de gärna vill ha maximalt säkerhetsskydd, men med en minimal inverkan på datorns prestanda. Det är vårt jobb att ge kunderna friheten att använda datorn som de vill, på ett säkert sätt – vare sig kunden använder vår gratisprogramvara eller vår premiumprodukt.


Om Avira
Avira AntiVir – antivirusprogram för företag

Stabilt och säkert antivirusprogram till Windows, Linux, Solaris, Mobile ...

Avira arbetar fokuserat med antiviruslösningar för både privatpersoner och företag. Avira är marknadsledande i de tysktalande länderna och har över 150 miljoner användare i världen, varav 200 000 i Danmark.

Avira AntiVir är en stabil och säker produkt. Den är enkel att implementera, tar inte stor plats på datorn och körs i bakgrunden utan att störa användarens arbete.

Avira har en enkel pris- och licensmodell som underlättar återförsäljarnas arbete betydligt.

Liga var en av de tio första internationella distributörerna av Avira och vi har ett bra och nära dagligt samarbete. Ligas distributionsavtal täcker alla de nordiska länderna samt Baltikum.

Om Liga Distribution ApS
Liga distribuerar IT-produkter i Norden och Baltikum med särskilt fokus på avancerad infrastruktur och säkerhet. Våra partner kan dra fördel av Ligas mångåriga erfarenhet i det dagliga försäljningsarbetet. Vi kombinerar omfattande tekniska kunskaper med ingående specialkunskaper om våra produkter och licensregler. Liga Distribution samarbetar med producenter som Astaro, Avira, Coyote Point System, Cryptovision, Eleven, GWAVA, Lexcom, Novell, Omni och SEP. För mer information gå in på www.liga.com.

Pressekontakter


Selskap

Liga ApS
Center Boulevard 5
2300 København S, Danmark

  +45 35 36 95 05

http://www.liga.com

Motta nyheter fra Liga - Norge via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire