Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
19/07-11   -   Pressemeldinger

Verden rundt for Normandie-folket på 80 dager

I forbindelse med prosjektet “ Verden rundt for Normandie-folket på 80 dager", som er organisert av byen Deauville i forbindelse med 1100 års jubileet til Normandie reiste Jérémy Bonnet fra flyplassen i Deauville 15.juli for sin ferd jorden rundt for å finne etterkommere av Normandie-folket. Hans rundreise tar han til 20 land fordelt på de fem kontinenter.

Denne vikingehelten fra det 21. århundre har som mål å vise frem identiteten og erobrerviljen til Nordmandie-folket rundt om i hele verden. Det er ikke bare en initiativrik opplevelse for en ung mann fra Normandie men også et forsøk på å gjøre avstanden kortere til Normandie under 1100 års jubileet ved å kunne tilby for utvandrede folk fra Normandie muligheten til å delta via internet, og ved å vise bilder fra Normandie og Deauville.

For å virkeliggjøre dette har Jérémy Bonnet sin nyhetsoppdatering flere ganger ukentlig på www.deauville.fr og på Deauvilles sin egen Facebook med både bilder, videoer og lydbilder. Alt dette for å vise sporene til Normandie egen kultur i andre land.
JEREMY BONNET
Jérémy Bonnet er 23 år. Han er født i Grenoble men kom til Normandie i en alder av 3 år. Han er utdannet i Caen og i Hérouville-Saint-Clair. Examen artium tok han i 2007. Han har en "BTS" i "conception et industrialisation micro technique" (fra universitetet Dumont d’Urville i Caen). Han var arbeidssøker da han fikk muligheten til å foreta denne verdensomfattende reisen.

Jeg har alltid ønsket å reise. Jeg stortrives med å planlegge reiser og selvfølgelig selve reisen. Å skulle reise til den andre siden av jorden er et fantastisk eventyr. 2000 km herfra er folk "lysår" fra den vestlige utvikling.

Mange har sagt til meg at jeg ser ut som en viking! Jeg elsker Normandie, dets tradisjoner og prosjekter. Varmen til innbyggerne, deres åpenhet og også deres stolthet.
Å få være ambassadør for Normandie vil si å gjøre maksimalt i alle situasjoner, å snakke med utvandrere fra Normandie og å fortelle om min rundreise.

Jeg er ikke stresset på grunn av reisen. Mine forberedelser har vært veldig grundige men gir også rom for nye oppdagelser og spontanitet. Jeg vil møte folk fra Normandie med veldig forskjellige profiler. Jeg har vel ikke ennå helt latt det gå inn over meg hvor lang denne reisen er men jeg drar om 10 dager: Jeg er klar!

REISERUTEN
Fra 15. til 19.juli : London – Storbritannia
Fra 19. til 23.juli : Oslo – Norge

Jérémy møter YANN BOUGARAN
Yann er født i Tours og flyttet til Normandie da han var 1 måned. Yann Bougaran er 40 år.
Han har bodd i Oslo siden 1996 og har simpelten forelsket seg i den norske naturen, havet og fjellene. Han er Directeur Artistique og bor på Nordberg.

Jérémy møter MURIEL HAMONIC
Muriel Hamonic er født i Caen og har en far fra Normandie og en norsk mor.
Hun kom til Norge i 2005 og bor nå i Hamar. At hun er fra både Normandie og Norge gjør at hun føler seg som en ekte viking.

Denne reisen er støttet av regionen BasseNormandie og under labelen HAPPY BIRTHDAY NORMANDIE.
For mer informasjon:
http://www.deauville.fr/FR/agenda/1808/-le-tour-du-monde-des-normands-en-80-jours-/?dateId=1662
http://www.facebook.com/deauville.normandie

PRESSEKONTAKT
Byen Deauville
Delphine Barré-Lerouxel // Sandrine Chardon
02 31 14 69 42 – 06 73 18 07 89 // 02 31 14 69 52 – 06 80 73 82 26
d.barre@deauville.fr // s.chardon@deauville.fr

Pressekontakter


Selskap

Atout France / Frankrikes Turistråd
Oscarsgate 27
0352 Oslo, Norge

  +47 99 50 42 24

http://sca.france.fr/no

Motta nyheter fra Atout France via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire