Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
29/04-03   -   Pressemeldinger

Gjennombrudd for eNOTARIUS i det Danske marked ved å inngår avtale med kommune om å sende rekommanderte e-post.

Vordingborg Kommune har indgået en aftale med eNotarius vedrørende udrulning af sikker e-mail. Med aftalen bliver det muligt for Vordingborg Kommune, at omlægge en større del af kommunikationen med borgerne og virksomheder i kommunen til digitalt kommunikation. Dette vil medføre store besparelser for kommunen samt øge serviceniveauet over for borger og virksomheder.

Vordingborg Kommune har, som den første kommune i Danmark, valgt at tage eNotarius i brug til sikring af e-mails. I første omgang vil brugen af eNotarius finde sted inden for skatteområdet – et område, hvor både kommunen, borgerne og virksomhederne har fordele ved e-mail kommunikation. Herefter det er hensigten, at brugen af eNotarius skal udbredes til også at omfatte andre dele af den kommunale forvaltning. Brugen af eNotarius vil således blive en vigtig brik i Vordingborg Kommunes forberedelse til den forestående eDag, som er fastsat for alle offentlige myndigheder til mandag d. 1. september 2003. Fra denne dato kan kommunen sende breve og dokumenter digitalt til andre offentlige myndigheder.

eNotarius komplementerer den digitale signatur og brugen af OCES-certifikater, som også er på vej inden for den kommunale sektor. Den digitale signatur giver modtageren et bevis for, hvem der har afsendt en e-mail. Afsenderen får dog kun sikring og dokumentation for afsendte e-mails gennem anvendelsen af eNotarius, dvs sikring af indholdet, afsendelsestidspunktet og leveringstidspunktet for en e-mail.

IT-chef i Vordingborg Kommune Jesper Nielsen "Vi ser kombinationen af OCES-certifikater og eNotarius som en samlet digital kommunikationsløsning. Vores bestræbelser på at opnå sikring af den ustrukturerede e-mail kommunikation har været selvfinansieret. Den omkostningstunge forsendelse og arkivering af papir erstattes nu med en væsentlig billigere og endda mere sikker, e-mail baseret kommunikation.

Med eNotarius opnår vi fuld kontrol, gennem digital arkivering af kommunikationen hos en betroet tredjepart. Vi opnår derigennem et juridisk bevis, til dokumentation af indholdet samt afsendelses- og leveringstidspunktet for de e-mails, vi sender fra kommunen. Og så var vi endda igang på ½ time."

Rupert Strauss, eNotarius: "Vordingborg Kommune har tidligere vist sig som en forgangskommune i Danmark hvad angår områder inden for digital kommunikation. Således var Vordingborg Kommune tilbage i 1999 den første kommune i Danmark, som benyttede sig af Digitale Signatur. Derfor er vi også glade for, at kunne præsentere Vordingborg Kommune, som den første kommune i Danmark, der har valgt at benytte sig af eNotarius’ services. Vi har lært meget af samarbejdet med Vordingborg kommune. Allerede nu kan vi se mange områder, hvor besparelser kan opnåes i den kommunale forvaltning ved at benytte en sikker digital kommunikation.

Fakta om eNotarius
eNotarius er en betroet tredjepart, som tilbyder lagring og journalisering af indhold samt tidsstempling af både afsendelses- og leveringstidspunkt for e-mails. Efter behov kan e-mails rekvireres fra arkivet med garanti om, at e-mailen er identisk med den oprindelige forsendelse. Dermed kan e-mailen benyttes som juridisk bevis i uoverensstemmelser mellem to parter. eNotarius service fungere sammen med alle typer af e-mail programmer og er derfor meget enkel at implementere. Se mere på www.enotarius.net

Fakta om Vordingborg Kommune:
Vordingborg Kommune er en kommune med godt 21.000 indbyggere - heraf ca. 10.000 i selve Vordingborg by. Vordingborg by er den sydligste beliggende købstad på Sjælland. Vordingborg Kommune beskæftiger 1600 ansatte. Se mere på www.kommunen.vordingborg.dk

Yderligere information fås ved henvendelse til:

IT-chef Jesper Nielsen, Vordingborg Kommune telefon: +45 55 35 33 07
Adm. Direktør Rupert Strauss, eNotarius telefon: + 45 33 97 00 16

Pressekontakter


Selskap

eNotarius
Nye Vakåsvei 78
1379 1379 NESBRU, Norge

  +45 23903310

http://www.enotarius.net

Motta nyheter fra eNotarius via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire