Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
22/06-03   -   Pressemeldinger

Sitter norske jornalister i lommen på produsenten?

Kopi fra Dansk presse:
Modstand - fra producenterne.

Mens printere er særdeles billige i pris, er patroner tilsvarende dyre. Ofte skal forbrugerne betale mere for originale patroner end for en helt ny printer.
Patroner er ikke blot blevet producenternes største indtægtskilde, de er også blevet industriens ømme punkt. Ømt - fordi flere og flere forbrugere styrer uden om de dyre originale patroner. I stedet vælger forbrugerne at spare hundredvis af kroner ved selv at genopfylde deres patroner eller ved at købe kompatible patroner og genbrugspatroner.
Interviewet til Jyllands-Posten,
hvor journalist Keld Louie Pedersen skrev en række artikler om følgerne af de dyre printerpatroner. Han beskrev producenternes modstand mod "gør-det-selv-folket", fordi det netop på det tidspunkt var kommet frem, at EU-Kommissionen havde indledt en efterforskning af printerindustrien.

»Forbrugerne bliver snydt, så blækket driver, når de køber nye blækpatroner og tonere til deres inkjet og laserprintere. Det mener EU-Kommissionen, der nu har indledt en efterforskning af konkurrencesituationen og de forretningsmetoder, som printerproducenterne tager i anvendelse.«
Citat fra Jyllands-Posten
17. maj 2002, Erhverv og Økonomi
Printere med tidsindstillede bomber
EU-Kommissionen er gået ind i sagen, fordi flere forbrugere har klaget over, at printerproducenterne bevidst forsøger at hindre dels, at patroner bliver genbrugt og dels, at der bruges kompatible patroner i printerne.
Helt konkret har forbrugere anmeldt:
Printere som ikke vil udskrive, hvis forbrugeren installerer en uoriginal blækpatron.
Printere som er udstyret med en chip, som nærmest fungerer som en tidsindstillet bombe. Efter en bestemt tidsperiode ophører patronen med at virke.
Printere som mister garantien, hvis forbrugeren benytter uoriginale patroner.
Avancer på flere hundrede procent
Refill Shoppen kunne overfor Morgenavisen bekræfte, at vi i det daglige får mange henvendelser fra forbrugere, som føler sig snydt ved udsigten til at skulle betale så høj en pris for originale printerpatroner. Mange af disse forbrugere synes ligesom EU-Kommissionen, at der mangler konkurrence på printermarkedet, som er domineret af få store producenter:

»Der er for mig ingen tvivl om, at printerindustrien sælger printerne billigt. Det er ikke på dem, at de tjener deres penge, men derimod på salget af tilbehør som blækpatroner, fotopatroner, fotopapir osv. Avancerne må være på flere hundrede procent.
Næsten alle hjem har efterhånden en computer og følgelig har langt de fleste også en printer, så der er tale om et meget stort marked"
Citat fra Jyllands-Posten
17. maj 2002, Erhverv og Økonomi
God sag lader vente på sig
Udover den manglende konkurrence på markedet er EU-Kommissionen også utilfreds med, at producenterne ikke har iværksat en systematisk indsamling af brugte patroner. Kommissionen mener, at markedet er uden dynamik og med alt for stort ressourcespild:
»I og med at printere er så udbredt, er dette et meget vigtigt marked for økonomien i almindelighed og forbrugerne i særdeleshed. Meget taler for, at vi her har en god sag, siger EU´s konkurrencekommissær Mario Monti i forbindelse med beslutningen om at iværksætte efterforskningen.«
Citat fra Jyllands-Posten
17. maj 2002, Erhverv og Økonomi
I skrivende stund har EU-Kommissionens efterforskning dog ikke medført de store forandringer. Priserne på originale patroner er stadig tårnhøje, og printerproducenterne udvikler stadig nye typer af chips, som gør det sværere for forbrugerne at genopfylde deres patroner. Heldigvis kommer der også stadig modspil til disse foranstaltninger på markedet. For eksempel i form af en chipresetter eller software, som kan nulstille patronen, så den alligevel kan genopfyldes. Kontakt os på sigjac@printerrefill.no , hvis du har spørgsmål til et specifikt produkt.

Pressekontakter


Selskap

PrinterRefill
Johan Svendsens vei 9
2013 2013 Skjetten, Norge

  63842800

http://www.printerrefill.no

Motta nyheter fra PrinterRefill via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire