Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
07/10-03   -   Pressemeldinger

Dansk løsning får mobiltelefonen til at tie stille

Dansk Bluetooth løsning ændrer mobiltelefonens opførsel afhængigt af, hvor man er i virksomheden.

BluePosition annoncerer i dag en ny løsning, der løser det velkendte problem i at mobile telefoner har en tendens til at ringe når det er mest ubelejligt.

Løsningen er tiltænkt virksomheders interne brug, således at mobile telefoner kan anvendes optimalt internt i virksomheden. Afhængigt af, hvor mobilbrugeren opholder sig, ændrer mobiltelefonen automatisk profil, så den f.eks. ikke ringer, når man er i mødelokaler, at den automatisk viderestiller telefonsamtaler til en kollega når man er til frokost, og ændrer ringetone når man går udendørs eller ind i miljøer med høj baggrundsstøj f.eks. edb-rum.

Løsningen er udviklet af BluePosition og er baseret på locations bestemmelse ved hjælp af Bluetooth, ligesom kommunikationen med mobiltelefonen også foregår via Bluetooth. Produktet, der hedder BLIS4Phone, virker med en lang række mobiltelefoner herunder Nokia, Sony-Ericsson, Siemens m.fl., og kræver ingen speciel software på selve mobiltelefonen.

"Vi forventer os en del af denne nye løsning, vore undersøgelser peger på, at flere virksomheder ser ringende mobiltelefoner som et stigende problem, hvilket også underbygges af internationale undersøgelser" udtaler salgsdirektør Andreas Frøland, BluePosition. Han fortsætter "Det er også værd at bemærke, at vor locations løsning kan benyttes til en lang række andre formål i virksomheden, herunder automatisk at låse pc’en, når medarbejderen forlader sit skrivebord."

Softwaren som holder styr på brugerne og kommunikerer med mobiltelefonen, er udviklet af BluePosition, mens den underliggende Bluetooth-teknologi er udviklet af BlipSystems i Aalborg, der fornyeligt blev skilt ud fra Ericsson.

Peter Knudsen, General Manager for BlipSystem i Aalborg udtaler: "Dette er endnu et forrygende eksempel på, hvorledes Bluetooth kan anvendes internt i virksomhederne med det formål at gøre vores hverdag lettere og mere effektiv."

BluePosition:
BluePosition er et dansk firma, der er specialiseret i locations baserede serviceapplikationer for virksomheder og telekommunikations-operatører. BluePosition udvikler og markedsfører via partnere det nye innovative Bluetooth Location Information System – BLIS4. BLIS4 muliggør en lang række integrerede mobilitetsløsninger, baseret på automatisk opdagelse og lokationsbestemmelse af Bluetooth-understøttede produkter inkluderende mobiltelefoner, PDA’er og Bluetooth-baserede tags. BluePositions produkter inkluderer "Locations-baseret automatisk telefon viderestilling", der muliggør intelligent routing af telefonopkald baseret på modtagerens aktuelle opholdssted.

BlipSystems:
BlipSystems blev etableret den 1. august 2003 som følge af et management buy-out af Ericsson Bluetooth Networks i Aalborg. BlipSystems udvikler og markedsfører Bluetooth infrastrukturproduktet BlipNet, der består af BlipNoder (Bluetooth Access Punkter) og BlipServer, der er en central managementløsning for Bluetooth Access nodes, og som tilbyder et stærkt Java-baseret API for udviklere af Bluetooth-løsninger.

Pressekontakter


Selskap

BluePosition
Parallelvej 10
2800 2800 Lyngby, Norge

  +45 70206525

http://www.blueposition.com

Motta nyheter fra BluePosition via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire