Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
19/12-01   -   Pressemeldinger

Svenska brandväggsspecialisten Clavister etablerar sig i Norge

Den svensk baserade brandväggsspecialisten Clavister finns numera representerade i Norge. Med utgångspunkt från Oslo kommer man att sälja Clavisters produkter på hela den norska marknaden via distributören EET Nordic. Huvudprodukterna i Clavisters sortiment är Clavister Firewall 7.0 och Clavister Firewall Appliance.

- Jag tror att Clavister har en hög potential att lyckas på den norska marknaden, säger Rune Martinsen på EET Nordic, ansvarig för Clavisters distribution i Norge. Clavister är en av de ledande utvecklarna av brandväggsteknik vilket tilltalar de norska företagen som ställer allt högre krav på IT-säkerhet, fortsätter Rune Martinsen.

Clavisters brandvägg är mjukvarubaserad och installeras på en Intelkompatibel PC. En komponent som skiljer Clavister från övriga konkurrenskraftiga lösningar är att den saknar ett underliggande operativsystem. Detta resulterar i högre säkerhet då inga nedärvda buggar från Unix- eller Windows-lösningar förs vidare in i systemet. Det innebär också att hela installationen kräver mindre utrymme än 400 kilobyte.

- När man designar brandväggar är storleken definitivt väldigt viktigt. Med färre koder kommer högre prestanda, färre buggar, enklare hantering och mindre krav på hårdvaruplattformen vilket i sin tur ger en kostnadseffektiv lösning. Vår brandvägg kan integreras i mobila terminaler, telefoner, set-top boxar och motsvarande utan att ge avkall på säkerhet och prestanda vilket öppnar upp en helt ny marknad för brandväggar säger Peter Johansson, VD på Clavister.

På en standard PC-server med 1 Ghz processor, hanterar Clavister Firewall 7.0 en genomström-ning av 1.7 Gbit/s, vilket för närvarande gör den till en av de snabbaste brandväggarna på mark-naden. Tillsammans med Clavister High availability option levererar Clavister Firewall en extrem kapacitet, prestanda och säkerhet till en låg totalkostnad med hänsyn till inköp, drift och underhåll.

Clavister har även en hårdvarubaserad nyckelfärdig brandvägg som kräver minimalt utrymme i förhållande till prestanda. Idag ingår två modeller anpassade för företagens olika behov i Clavister Firewall Appliance serien.

Pressekontakter


Selskap

EET Nordic AS
Olaf Helsetsvei 6, Postboks 44
0621 0621 Bogerud, OSLO , Norge

  22 91 95 00

http://www.eet.no

Motta nyheter fra EET Nordic AS via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire