Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
05/12-03   -   Pressemeldinger

Bunden er nået for norsk IT-konsulent priserne


Det er konklusionen på en ny nordisk IDC analyse af priser på 4 typer at IT-konsulenter med forskellige kompetence niveuer – IT konsulenter med basis kompetencer – arme og ben, som mange kalder dem – specialister, system arkitekter og IT konsulenter med forretningskompetence

Siden sommeren 2001 er priserne på IT konsulenter faldet dratsisk – op til 40% for visse typer er det tidliger blevet anslået af både kunder og leverandører. Men nu er det slut. Siden foråret 2003 er der kun minimale fald på visse typer og stabile priser på alle andre typer konsulenter.

Prisniveauet er meget lavt – efter IDCs opfattelse skal vi 10 år tilbage for at finde så lavt prisniveau, og mange IT service leverandører kæmper for at holde deres økonomiske rapporteringer I sort. Især basis kompetender så som installation af udstyr og standard software såvel som programmering er blevet ramt hårdt, og prisniveauet i Norge er nede omkring 750 kr. i timen. Mange IT service firmaer har derfor også valgt ikke at have den type ansatte længere, men ansætter dem på projektbasis, når der er aktiviteter, der kræver det.

"På meget store projekter har kunderne stadig held til at få ekstra prisnedslag, men får mellemstore og små projekter er de aktuelle priser på same niveau som I foråret, siger Mette Ahorlu, IDC, der har været projektleder på analysen. "På længere sigt forventer IDC højere priser, men på kort sigt regner vi med at det aktuelle niveau vil holde sig. Selvom aktivitetsniveauet er voksende på udvalgte områder, er der stadig et stykke vej før markedet er tilbage på sporet, og vi tror ikke, at de astronomiske priser vi så så på visse specialister i slutningen af 90érne nogensinde kommer tilbage.

Dette resultat er på linie med anden research, IDC har foretaget inden for IT services. IDC forventer, at det norske marked for IT services projekter så som consulting, system integration og applikationsudvikling er faldet mindst 5% i 2003 i forhold til 2002. Men nedgangen i 2003 skete i foråret. Ny research viser, at selv om Q3 aldrig er et godt kvartal for denne type services, så har det ikke været værre end Q2 relativt set, og kunderne er begyndt at underskrive kontrakter igen.

Analysen blev gennemført blandt ca. 40 IT service leverandører i Norden spændende fra de helt store til de helt små og resultaterne er sammenlignet med en prisanalyse foretaget i foråret 2003. "Nordic IT Services Price Tracker" vil fremover følge prisudviklingen kvartal for kvartal. Resultatet kan kun blive gjort tilgængeligt for de virksomheder, som deltager i analysen.

For more information contact:
Mette Ahorlu,
Nordic Consulting Manager,
IDC Nordic,
+45 39 16 22 51

This document Nordic IT Services Price Tracker, is available to purchase from your local IDC office.

For more information on this or other IDC research, please contact IDC Nordic Sales or your local IDC representative:

Tel:
Denmark: Susanne Arildsen +45 39 16 22 43
Norway: Åke Lunden +46 8 751 0415
Sweden: Pelle Hallberg +46 8 751 0415
Finland: Pipsa Ylä-Mononen +358 9 8770 4654
Nordic: Pelle Hallberg +46 8 751 0415

About IDC
IDC is the premier global market intelligence and advisory firm in the information technology and telecommunications industries. We analyze and predict technology trends so that our clients can make strategic, fact-based decisions on IT purchases and business strategy. Over 700 IDC analysts in 50 countries provide local expertise and insights on technology markets. Business executives and IT managers have relied for 40 years on our advice to make decisions that contribute to the success of their organizations.

IDC is a subsidiary of IDG, the world’s leading technology media, research, and events company. Additional information can be found at www.idc.com

# # #

All product and company names may be trademarks or registered trademarks of their respective holders.

Pressekontakter


Selskap

IDC Nordic
Omøgade 8
2100 2100 København Ø, Norge

  +4539162250

http://nordic.idc.com

Motta nyheter fra IDC Nordic via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire