Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
17/09-07   -   Pressemeldinger

Videnskabeligt dokumenteret musik som effektivt middel mod stress

Ny CD udgivelse af Niels Eje i serien MusiCure ’musik som medicin’

Ny MusiCure CD og fornem pris til MusiCure i USA

Den nye udgivelse i CD serien MusiCure "HORIZONS" kommer umiddelbart efter uddelingen af årets "Blair L. Sadler Healing Arts Award" i USA, hvor førsteprisen 2007 gik til den dansk producerede CD serie MusiCure og komponisten Niels Eje.
Den nye udgivelse "HORIZONS" er den syvende i MusiCure CD serien, der nu anvendes bredt som middel mod bl.a. stress på sygehuse, institutioner, virksomheder og blandt tusindvis af private brugere, som har købt MusiCure CDerne på apoteket.

Videnskabelig dokumentation af MusiCure’s positive virkning

Udgangspunktet for skabelsen af MusiCure er forskningsprojektet Musica Humana, som siden 1998 har gennemført videnskabelige studier af musikkens virkning på en række patientgrupper på sygehuse i Danmark, Norge, Sverige og USA. Musikken har herigennem opnået videnskabelig dokumentation for sin positive effekt på over 5000 patienter
Komponisten Niels Eje har på baggrund af mange års feedback direkte fra patienterne skabt en unik ny form for musik, som på internationalt plan anerkendes som enestående til behandling af stress, angst, smerter, depressioner, søvnbesvær og andre tilstande, som almindeligvis bliver behandlet med piller og anden medicin.

Norsk forskning præsenteret i Amsterdam

I udlandet har interessen for den forskningsdokumenterede musik, og anvendelsen af denne på sygehusene, været stigende siden 2003 hvor den første CD udgivelse blev lanceret. Ved den nyligt afholdte verdenskongres for dagkirurgi i Amsterdam præsenterede operationssygeplejer Marianne Jungersen fra Dagkirurgisk afdeling R på Ullevål sygehus resultaterne fra et omfattende studie, gennemført i 2005, med fokus på musikkens positive effekt i forbindelse med operationer på dagkirurgisk afdeling. De norske forskningsresultater blev modtaget med stor interesse og omfattende respons fra kongressens delegerede fra hele verden.

Introduktion af MusiCure på Londons største apotek

MusiCure forhandles eksklusivt af apotekerne i Norge og Danmark og nu introduceres CD serien også på det største apotek i London: John Bell & Croyden, i hjertet af den britiske hovedstad. Det er planen at den engelske apotekskæde Lloyds Pharmacies i efteråret vil lancere MusiCure som et permanent tilbud på alle kædens apoteker i hele England.

Den nye udgivelse "HORIZONS" – MusiCure nr. 7

Musikken på "HORIZONS" handler om overblik og oplevelse af brede vidtstrakte horisonter i naturen. Integreret i musikken er komponistens egne optagelser af lyde fra naturen – et element som er gennemgående for hele MusiCure serien og som medvirker til at gøre HORIZONS og de øvrige seks CDer i serien til et unikt redskab i indsatsen mod stress. Den nye CD kan købes på de norske apoteker fra den 10. september.

Pressekontakter


Selskap

Musica Humana
Geelsskovvej 29
2830 Virum, Norge

  +45 45 85 49 48


Motta nyheter fra Musica Humana via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire