Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
28/01-10   -   Pressemeldinger

Europeiske-lege møter nordmenn i Spania

Sverre Kjølstad møter nordmenn i den norske klubben i Fuengirola torsdag 28. januar

20.000 nordmenn bor i Spania

Spania er blant nordmenns favorittland. I følge Statistisk Sentralbyrå besøker mer enn 500.000 nordmenn Spania årlig, mens nesten 12.000 ferieboliger i Spania har norsk eier. Wikipedia anslår at 20.000 nordmenn bor fast i Spania.

Sverre Kjølstad, lege og medisinsk fagansvarlig i Europeiske Reiseforsikring er invitert til å møte nordmenn i Spania, av Norsk klubb-Costa del Sol. Møtet holdes i foreningens lokaler i Fuengirola torsdag 28. januar kl 18.

Helårsforsikring dekker 45 dagers reise

Kjølstad vil gå nærmere inn på reiseforsikringen, og spesielt langtidsdekning. – Selv om vi bruker begrepet helårs reiseforsikring, er det viktig å være klar over at den helårs reiseforsikring kun gjelder på reiser av inntil 45 dagers varighet. Skal man være på reise lenger enn det må man tegne en tilleggsforsikring, sier Kjølstad. Han vil komme nærmere inn på de kundegruppene der reiseforsikringen automatisk har lengre varighet; If Pluss kunder (60 dager) og IfOver 50 (90 dager).

Forskjell på helsetrygdekort og reiseforsikring

Det er ofte stor forvirring knyttet til norsk helsetrygdekort opp mot reiseforsikring, og dette er også tema på møtet i Spania, der det er forventet at mellom 50 og 100 vil innfinne seg. Begrensninger ved kroniske sykdommer blir også omtalt. – For oss er det viktig å bli nærmere kjent med nordmenn som bor i Spania, og få vite deres forsikringsbehov med tanke på videre produktutvikling for denne gruppen, sier Kjølstad.

12.000 norske boliger i Spania

Kjølstad vil også komme nærmere inn på forsikring av feriebolig i utlandet. Som kjent har nesten 12.000 boliger i Spania norsk eier. If tilbyr bygnings- og innboforsikring, som innebærer at alle forsikringsdokumenter er på norsk, og det samme er eventuelle skadeoppgjør. – Det er viktig at målgruppen blir kjent med ferieboligproduktet, og enkelheten i at du kun behøver å forholde deg til norsk forsikringsselskap - på norsk, sier Kjølstad.

Norsk Klubb-Costa del Sol arbeider for å fremme gjensidig forståelse og kunnskap mellom Norge og Spania. Klubben har som mål å samle flest mulig nordmenn som oppholder seg på Solkysten for å skape et norsk miljø og gi service og informasjon i forbindelse med opphold der.

Pressekontakter


Selskap

If Skadeforsikring
Postboks 240
N-1326 Lysaker, Norge

  92 82 62 55


Motta nyheter fra If Skadeforsikring via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire