Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
30/09-10   -   Pressemeldinger

Dansker i bestyrelsen for UN PRI

FN’s organisation til fremme af samfundsansvarlige investeringer – UN PRI – har fået sit første nordiske bestyrelsesmedlem. Det er en indflydelsesrig post, for UN PRI har stor indflydelse på bevægelserne i de globale pengestrømme.

UN PRI sætter standarden inden for samfundsansvarlige investeringer på globalt plan, og de mange selskaber, som har underskrevet PRI, repræsenterer til sammen mere end 20.000 mia. USD.

Danske Niels Erik Petersen (51) vil fremover sidde med ved bordet, når der bliver truffet beslutninger i UN PRI’s bestyrelse. Han er til daglig investeringschef i Unipension. Det er første gang nogensinde, at de nordiske lande er repræsenteret i UN PRI’s bestyrelse. Dermed har de nordiske lande fremadrettet har langt bedre muligheder for at påvirke FN’s globale politik for samfundsansvarlige investeringer i nordisk retning.

- Det er vigtigt, at vi som institutionelle investorer tager vores del af ansvaret som ejere. I UN PRI’s bestyrelse vil jeg arbejde for større åbenhed, mere dialog og øget fleksibilitet, siger Niels Erik Petersen.

I Unipension, hvor Niels Erik Petersen er investeringschef, har man de senere år arbejdet intensivt med at integrere samfundsansvar herunder aktivt ejerskab i investeringerne. I 2008 var Unipension med til at stifte foreningen Dansif for professionelle investorer, som beskæftiger sig med samfundsansvarlige investeringer, og de har som de første i Danmark offentliggjort alle stemmeafgivninger fra selskabernes generalforsamlinger på deres hjemmeside.

Om UN PRI
• UN PRI betyder United Nations Principles for Responsible Investments. Det er FN’s organisation til fremme af miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige hensyn i investorernes beslutningsprocesser.
• På globalt plan har mere end 800 investorer tilsluttet sig UN PRI. 25 af de største danske finansielle investorer og kapitalforvaltere har tilsluttet sig UN PRI – se dem på www.unpri.org.
• PRI er seks principper for, hvordan man bliver en samfundsansvarlig investor. Som underskriver skal man årligt rapportere, hvordan man har grebet arbejdet an. Hovedtemaerne er miljømæssige, sociale og ledelsesmæssige forhold også kaldet ESG.
• Læs mere på www.unpri.org.

Om Unipension
• Unipension er fælles administration for MP Pension – Pensionskassen for Magistre & Psykologer, Arkitekternes Pensionskasse samt Pensionskassen for Jordbrugsakademikere & Dyrlæger.
• Unipension blev etableret 1. januar 2008.
• Unipension forvalter knap 80 mia. kroner for de tre pensionskasser.

Om Niels Erik Petersen
• Niels Erik Petersen, 51, har været investeringschef i Unipension siden starten af 2008.
• Tidligere har Niels Erik Petersen blandt andet været ansat i ATP, Enskilda og Danske Bank.
• Niels Erik Petersen har desuden været bestyrelsesmedlem i Den Danske Finansanalytikerforening i 10 år heraf 3 år som formand og medlem af bestyrelsen for European Financial Analyst Societies.

For yderligere oplysninger kontakt Niels Erik Petersen på 39150153 eller Pernille Mølgaard Toft på 22770050.

Pressekontakter


Selskap

Unipension I/S
Smakkedalen 8
DK- 2820 Gentofte, Norge

  +45 22770050


Motta nyheter fra Unipension I/S via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire