Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
06/02-13   -   Pressemeldinger

Borland byr på nyttige tips for testing av mobile programmer for deg som ikke jobber som utvikler

Hvordan avdelinger utenfor IT kan redusere risikoen for feil og levere gode mobile apper

Analytikere forventer at nedlastingen av mobile apper kommer til å ha økt fra 30,1 milliarder i 2011 til 200 milliarder i 20161. Handlemønsteret vårt, måten vi sosialiserer på, finner informasjon, holder oss oppdatert på nyheter og bruker banktjenester på, er eksempler på vaner som har blitt utfordret av et mobilt Internett, med apper for alt mellom himmel og jord. Ifølge Borland, et Micro Focus-selskap, har avdelinger utenfor IT, slik som markedsføring og salg, nå press på seg for å utvikle og levere mobile apper for å oppfylle økende krav og forventninger fra sluttbrukerne. Personer som mangler utviklererfaring, hopper imidlertid ofte over kritiske testfaser for å møte leveringsfrister, eller rett og slett fordi de ikke er klar over risikoen forbundet med dette.

"Hvis du lager en app som representerer virksomheten din, er det helt avgjørende at den testes regelmessig," sier Chris Livesey, visepresident for programbehandling og kvalitet i Borland. "Programmet er kanskje både kreativt og har et imponerende grensesnitt, men hvis det er ufullstendig, ødelagt eller langsomt, vil eksisterende og potensielle kunder neppe komme tilbake. Ingen ønsker seg en app eller et nettsted som kollapser på grunn av de minste ting."
Livesey fortsetter: "Funksjons- og ytelsestesting av integrerte og webbaserte mobile programmer er avgjørende, men trenger ikke å gjøre utviklingsprosessen særlig mer langtrukken, og krever heller ikke inngående utviklerferdigheter. Automatisert testing som er spesifikt designet for mobile apper er nøkkelen. Det sikrer at potensielle problemer identifiseres tidlig og kan rettes opp, noe som minimerer risikoen for kostbare feil knyttet til tid, penger og omdømme."

Borland tilbyr fem gode tips til de som leverer mobile apper og ikke jobber som utviklere:
• Testtid = tid til reparasjoner. Ofte legges det ned så mye arbeid i å gjøre programmet perfekt at det ikke settes av mye tid til å faktisk teste det. Det er ingen god strategi. Testtiden er tiden du setter av til å reparere programmet og perfeksjonere brukeropplevelsen. Testing er ikke produktivt – men reparasjoner er.
• Ytelse – alt kommer ikke an på appen. De fleste defekter som oppstår i apper skyldes problemer med restdata, tilkobling eller det fysiske minnet i enheten. På en enhet med mye ledig minne oppstår vanligvis ikke samme typer feil som på en enhet med lite ledig minne. Det er fornuftig å teste appens diverse funksjoner, men påse at de fysiske forutsetningene for appen og enheten også inkluderes.
• Etabler tidlig hva du har råd til å la være å teste. Selv om pålitelighet selvsagt er svært viktig, er det for omstendelig og tidkrevende å teste alt hver gang du forandrer på noe. Hvis appen er knyttet til transaksjoner, har høy trafikk eller er utstillingsvinduet ditt, bør du påse at den fungerer til enhver tid, på alle populære enheter. Tid som settes av til å prioritere de viktigste sidene, er vel verdt det.
• Gjenbrukbare tester og automatisering sparer tid og penger. Testautomatisering kan hjelpe, da du kan registrere testen én gang og spille den om igjen mange ganger, noe som sørger for økt dekning, men ikke flere arbeidstimer.
• Se på analysene for å bedre kvaliteten. Det å gå gjennom analysene for et nettsted gir unik innsikt i den faktiske bruken, slik at du finner ut hva som virkelig trenger å fungere. Analysene kommer dessuten til å hjelpe deg til å finne ut hvordan du bør teste nettstedet etter hvert som det utvikler seg over tid. Det som var viktig ved starten av prosessen, blir ofte fortrengt av andre ting – appens testplan må derfor utvikle seg i takt med appen.

Hvis du vil vite mer om Borlands automatiserte verktøy for testing av mobile enheter, gå inn på Silk Mobile. For å vinne en Silk Mobile-lisens og en Nexus 7, klikk deg inn og angi opplysningene dine på: http://silkmobile.borland.com.
1Worldwide and U.S. Mobile Applications Download and Revenue 2012–2016 Forecast: The Appification of Everything Goes Global, IDC, mai 2012 (ref: 234684)

Om Borland
Borland Software Corporation ble stiftet i 1983 og er blant verdens ypperste leverandører av løsninger for administrasjon av krav, testing og endringsbehandling. Som en del av Micro Focus Ltd, et medlem av FTSE 250, tilbyr Borland verktøy som er åpne, fleksible og fungerer gjennom hele livssyklusen til programutviklingen slik at kundene kan bygge bedre programvare på kortere tid. For mer informasjon, gå inn på www.borland.com.
Følg Micro Focus og Borland på Twitter | LinkedIn | Nettsamfunn


Pressekontakter


Selskap

Micro Focus
Vasagatan 11
111 20 Stockholm, Norge

  +46709779090


Motta nyheter fra Micro Focus via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire