Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
03/04-14   -   Pressemeldinger

Stadig flere opplever farlige situasjoner med mobilbruk i bil

Ifølge en fersk undersøkelse, gjennomført på oppdrag for Codan Forsikring, blant norske bilførere svarer 33 prosent at de har opplevd farlige situasjoner under kjøring som følge av egen eller andres mobilbruk. Fra 2. mai i fjor ble det forbudt å for eksempel mobilsurfe eller sende sms under kjøring.

Undersøkelsen ble gjennomført av analyseselskapet YouGov tidligere i vinter, med mer enn 1000 respondenter. Av tallene går det frem at menn i større grad enn kvinner sier de har opplevd farlige situasjoner i trafikken som følge av egen eller andres mobilbruk. Aldersgruppen 35-49 er den som oftest har opplevd farlige situasjoner. Tilsvarende undersøkelse i fjor viste at da hadde hver fjerde opplevd farlige situasjoner.

- Selv om forbudet mot å bruke mobil under kjøring ble innført fjor, ser vi at ennå flere nå opplever farlige situasjoner. Dette er nedslående, og vitner om dårlige holdninger, sier Hanne Steffensen, skadesjef motor i Codan Forsikring.

Faktiske testforsøk gjort i Storbritannia viser at å sende sms eller mobilsurfe under kjøring gir større ulykkesrisiko enn å kjøre med promille. Likevel innrømmer fem prosent av de spurte at de faktisk sender eller leser sms mens de sitter bak rattet. De nye reglene innebærer at all bruk av mobilen i hånden er forbudt. Brudd på reglene medfører et forenklet forelegg på 1300 kroner, og i 2013 ble hele 18 000 bøtelagt for ulovlig bruk av mobilen under kjøring i Norge.

Facebook'er bak rattet
I undersøkelsen kartla Codan også hva nordmenn gjør mens de kjører bil. Mens hver tiende innrømmer å snakke i mobiltelefon uten handsfree og hver femte med handsfree innrømmer to prosent at de faktisk bruker Facebook mens de kjører bil. Menn er verstingene, og bruker jevnt over mobilen mere enn kvinner mens de kjører.

- Som en kuriositet svarer hver tredje kvinne og hver femte mann at de synger for seg selv mens de kjører bil. Dette utgjør neppe noen trafikkfare - kanskje tvert i mot, avslutter Steffensen med et lurt smil.

Har du opplevd en farlig situasjon som følge av egen eller annens bruk av mobiltelefon under kjøring?

Om Codan Forsikring
Codan er et av Skandinavias største forsikringskonsern og tilbyr skadeforsikringer til både privat- og bedriftskunder i henholdsvis Danmark, Sverige og Norge. Forsikringene tilbys primært gjennom nasjonale varemerker som Codan i Danmark og Norge og Trygg-Hansa i Sverige, men drives av en nordisk organisasjon som er tett forankret med det globale forsikringskonsernet RSA. Codan-konsernet er 100 % eid av RSA, og Codan er i dag en viktig hjørnestein i det internasjonale forsikringskonsernet med ca. 20 millioner kunder i flere enn 140 land. RSA har ca. 23.000 medarbeidere fordelt på 28 land over hele verden.

Bilder


Pressekontakter

Mari Bræin Faaberg
Informasjonssjef
  +47 94 52 44 96

Selskap

Codan
Drammensveien 134, bygg 5
0277 Oslo, Norge

  +47 815 22 200

http://www.codanforsikring.no/

Motta nyheter fra Codan via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire