Få ditt eget presserom

Få ditt eget presserom
09/05-17   -   Pressemeldinger

Slik skaper du et behagelig inneklima om sommeren



BOLIGEN: Energivinduer kan gi store problemer med varmen, når solen melder seg. Problemet har en enkel løsning, som riktignok krever nøye overveielser

Stadig flere velger å bo i hus med mange vinduer og mye lysinnfall. Når det bygges nytt faller valget som regel på energivinduer, som har en positiv innvirkning på både miljøet og fyringsutgiftene.

Men de mange, store vinduene er ikke uten problemer. Spesielt på sydvendte sider, kan energivinduer gjøre at varmen blir ubehagelig i de kommende varme sommermånedene. Varmen slippes nemlig inn i huset gjennom vinduet, men kan ikke komme seg ut igjen.
Det finnes imidlertid en enkel løsning på dette - montering av solfilm.

Glasset sprekker

Hos foliekniven.no har vi opplevd en stadig stigende etterspørsel etter solfilm de siste 10 årene. Men Rune Fabricius, eier, kommer med en advarsel: Monter aldri solfilm på innsiden av et energivindu.
- Hvis du plasserer solfilmen på innsiden, så fanges varmen mellom solfilmen og vinduets innebygde energifolie. Dette kan føre til at glasset blir overopphetet, og medføre en risiko for at det sprekker.

Den utvendige løsningen

Hvis solfilmen monteres på vinduets utside derimot, er løsningen mer eller mindre optimal. Solfilmen reflekterer det meste av solstrålene før de får muligheten til å varme opp glasset, og sikrer dermed et behagelig inneklima uten at vinduet tar skade.



Fakta

Det finnes flere forskjellige varianter av solfilm til vinduer. Blant annet finnes det en solfilm med høy speileffekt, som gir en varmereduksjon på 86 prosent og avvisning av UV-stråler på 99 prosent. Solfilm uten speileffekt gir en varmereduksjon på 63 prosent.
Solfilm til et vindu på 150 x 150 cm koster 400-800 kroner avhengig av type. Solfilm er forøvrig enkelt å montere og det følger som regel med en monteringsanvisning i pakken.


Relevant informasjon

Foliekniven
www.foliekniven.no


Bilder


Pressekontakter

Rune Fabricius
Eier
  + 45 35 120 120

Selskap

Foliekniven.no
Tomtegate 80
3012 Drammen, Norge

  +45 35 120 120

www.foliekniven.no

Motta nyheter fra Foliekniven NO via epost

Registrer deg her
Vårt oppdrag er å strømlinjeforme og formidle all slags presse- og forretningsinformasjon og gjøre den tilgjengelig for alle på alle tilgjengelige plattformer.

Om MyPressWire