Få ditt eget pressrum

Få ditt eget pressrum
11/12-21   -   Pressmeddelande

Nyt Britisk/Nordisk top retro-rockband's første single klar for å hitteSlade-trommis Don Powell (75) har starta et nytt superband med kjente skandinaviske oldstars. Album på vei.

Don & The Dreamers feat. Don Powell: "Honey Don't" - single release 8. desember

Musikk kjenner absolutt ingen alder! Et nytt dansk/norsk/engelsk musikalsk samarbeid er et sterkt bevis på dette.

Samarbeidet består av noe av et drømmelag:

danske Henrik Littauer som bor i Tromsø,

norske Helge Solberg som bor på Samsø i Danmark,

danske Knud Møller,

danske Krølle Erik

og det engelske rockeikonet Don Powell, som grunnla den legendariske britiske rockebandet Slade og har blitt kalt en av de største rocketrommeslagerne i verden.

Sammen kaller de seg Don & The Dreamers og 8. desember slipper denne dyktige, velspillende og kule senior-enheten sin debutsingel «Honey Don't».

"Honey Don't" ble skrevet i 1956 av Carl Perkins og dannet B-siden av hans "Blue Suede Shoes"-utgivelse. Siden den gang har sangen blitt spilt inn av et hav av forskjellige artister, ikke minst The Beatles. Og nå kan Don & The Dreamers også slutte seg til rekken av artister som tolker rockabilly-klassikeren.

De fleste kjenner Slade fra evergreens som «Merry Xmas Everybody», «Cum on Feel the Noise», «My Oh My» og «Far Far Away». Frem til 2017 var Don fortsatt forankret i den siste versjonen av Slade. I dag er han ankermann i sitt eget Don Powell Band og kan også skrive en forestilling med Ringo Starr på CV-en. Med sine 75 år på baken er det fortsatt både bitt og smell i stokkene.


Don & The Dreamers ble stiftet i fjor sommer, da Henrik Littauer besøkte Don i Silkeborg i Danmark.

Her oppsto ideen om å lage et nytt band bestående av seniorrockestjerner, som hver har bidratt til den nordiske musikkscenen i mange tiår.

Drømmen er nå en realitet og deres felles kjærlighet til tidlig rock 'n roll er umiskjennelig.


Drømmerne er:

Helge Solberg - bass: har spilt med et mylder av anerkjente band og artister, inkludert Poul Krebs, Åge Aleksandersen og Jørn Hoel, og spilt bass på nærmere 100 album. Og så er han faktisk fetteren til den tidligere norske statsministeren. Helge er bergenser og vant Norgesmesterskapet i rock med Allison i 1981. Artig nok er han også sangeren på den kjente Freia-gele-låten.

Henrik Littauer - piano: har vært i og rundt den dansk/norske musikkscenen siden tidlig på 70-tallet. Har spilt med blant annet legendariske Malurt, fungert som produsent og laget filmmusik. Malurt og Bruce Springsteen spiller sammen hans “Hungry Heart” på et bootleg-album fra 1981. Henrik har produsert 2 album med det nordnorske viseikonet Jan Arvid Johansen (tidl. Boknakaran og Nordnorsk Visegruppe) og ble med han nr. 1 på Norsktoppen i 2005. Nå holder han på med album nr. 2 med gruppen Spleis og musikken til videoserien «Filmavisa Tromsø».

Krølle Erik - vokal: feiret i fjor han 50 års jubileum på den danske musikkscenen. En av landets beste blues/rockabilly sangere med fem soloalbum bak seg. En nøkkelperson i dansk kulturliv.

Knud Møller - gitar: ble kåret til Danmarks beste rockegitarist i 2008 og har jobbet med danske navn som Poul Krebs, Johnny Madsen, blues-legenden Hans Theessink og mange flere, både som musiker og produsent.


Relevant information

Promoplayer Orchard: Lyt her
https://promo.theorchard.com/MNxxVeWS96nKJXDLg89b

Don Powell
http://www.donpowellofficial.com/

Don Powell
https://en.wikipedia.org/wiki/Don_Powell


Bilder


Pressekontakter

Henrik Littauer
Artist
  +4561856424

Företag

DiGiDi Digital Distribution
Gammel Kongevej 11 4.
København K, Danmark

  27891814
  27891814

https://www.digidi.se

Ta emot nyheter från DiGiDi Digital Distribution per e-post

Anmäl dig här
Vårt uppdrag är att effektivisera och sprida alla slags press- och affärsinformation och göra den tillgänglig för alla på alla tillgängliga plattformar.

Om MyPressWire