Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
03/09-10   -   Pressemeddelelse

Marvel Hill udsender albummet "There's a Lighthouse at the End of the World" 10.10.10

"Heartless Is More" var titlen på Marvel Hills anmelderroste debutalbum fra 2007. Nu tre år senere, nærmere bestemt 10.10.10, vender den århusianske kvartet tilbage i søgelysets skær med deres andet album "There's a Lighthouse at the End of the World". Bandets rejse fra debuten til deres andet udspil har ikke været snorlige - hvilket kan spores i Marvel Hills nye færden både musikalsk og lyrisk. Fortidens tema med et mørkt og støjende udgangspunkt står nu i skyggen af storladne kompositioner befriet fra tøjlede former og retninger.

Med debuten opnåede Marvel Hill god rygstøtte på P3 samtidig med landets anmeldere spåede gruppen en stærk position på den danske musikscene i årene frem. En spådom som Marvel Hill til oktober vil føre ud i livet med deres nye album.

Efter Marvel Hill begyndte at skrive materiale til "There's a Lighthouse at the End of the World" har "vandet" virket mere roligt efter den storm, som debuten var domineret af med dets kolde og hårde lydunivers. Bandet har altså været på lidt af en opdagelsesrejse, hvor hårdheden er transformeret til et mere drømmende, personligt men også ærligt udtryk. Forvandlingen bunder ikke kun i bandets nye inspirationskilder, men i højere grad af, at de fire bandmedlemmer fra starten selv har produceret pladen. I den proces har de har sluppet tøjlerne og gjort plads til ekstremerne, som Marvel Hill selv udtrykker det;

"Vi er gået fra at være støjende og elektronisk fokuserede til at være mere enkle, organiske i vores udtryk, samtidig med, at det poppede er blevet mere poppet, det storladne er blevet mere storladent og til sidst er de rolige passager på den nye plade blevet mere rolige."

Tekstmæssigt har Marvel Hill arbejdet med spørgsmålet om, hvordan man finder sin egen vej igennem livet. Dykker man ned i sangskrivning både lyrisk men også kompositorisk kredser pladen om rejsetemaet og kærlighedens kringlede veje, hvor man presser sig selv til et punkt og så stadigvæk vælger at fortsætte uden at kende vejen og den endelig destination.

Forud for albumudgivelse udsender Marvel Hill 13. september. deres anden single - "The Escapist" bliver titlen, der indrammer på bedste vis bandets higen og søgen, men endnu vigtigere at Marvel Hill lever op til den mesterklasse, som flere af landets musikkritikere spåede om for tre år siden.

Efter "There's a Lighthouse at the End of the World" er udkommet, 10.10.10, vil Marvel Hill senere på året spille en håndfuld udvalgte koncerter på landets største spillesteder - og i 2011 arbejder bandet og Beat Box Booking på en større tour, hvornår det helt konkret bliver, vides endnu ikke, men stort bliver det...

www.marvelhill.com

Relevant information

http://www.alarmmusic.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

A:larm music
Enghavevej 40, 4 sal
1674 København V, Danmark

  99 340 700
  26 88 17 28

http://www.alarmmusic.dk

Modtag nyheder fra A:larm music på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire