Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
04/06-09   -   Pressemeddelelse

Forskning giver inspiration til arkitekturens helbredende effekt i hospitaler

Resultaterne af en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet med titlen "Helende Arkitektur", præsenteres 16. juni i Regionernes Hus, og samtidig offentliggøres undersøgelsen på Danske Regioners webside godtsygehusbyggeri.dk. Undersøgelsen er støttet økonomisk af Realdania.

I regi af det danske forskningsprojekt "Helende Arkitektur" offentliggøres nu en rapport over forskning, der belyser, hvordan faktorer i de rumlige omgivelser som lys, farver og kunst, lyd, bevægelse, luft, personligt-, socialt- og ude-rum, materialer, sikkerhed og hygiejne indvirker på patient, pårørende og personale i sundhedsvæsenet.

Institutleder Michael Mullins fra Institut for Arkitektur og Design på Aalborg Universitet er leder af projektet og vil præsentere rapporten og forskningsgruppens arbejde.

- I disse års kraftige igangsætning af nybyggeri af hospitaler i Danmark er der en stigende efterspørgsel af videnskabeligt baseret viden, der befordrer optimale rammer for patienternes og personalets velfærd. Rapporten omfatter resultaterne fra en et-års forskningsproces, hvor formålet har været at skabe et værktøj, som kan medvirke til at kvalificere arkitektoniske beslutninger i fremtidens hospitalsbyggeri, fortæller Michael Mullins.

Danske Regioner har også til præsentationen inviteret professor Roger S. Ulrich fra Texas Universitet til at holde et oplæg om vidensbaseret arkitektur og design i sygehusbyggeri. Roger S. Ulrich var med til at introducere begrebet 'Evidence Based Design' og har bl.a. påvist de fysiske omgivelsers betydning for patientsikkerhed, behandlingsresultat og effektivitet i artiklen "The Role of the Physical Environment in the Hospital of the 21st Century: A Once-in a-Lifetime Opportunity".

For yderligere oplysninger kontakt:
· Marianne Kofoed, projektleder Realdania, tlf. 70 11 66 66
· Michael Mullins, Institut for Arkitektur & Design, Aalborg Universitet, tlf. 99 40 71 68

Læs mere sygehusebyggeri på http://www.godtsygehusbyggeri.dk/

Relevant information

http:// www.aau.dk


Pressekontakt


Firma

Aalborg Universitet
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg, Danmark

  99 40 73 39
   2340 6554

http://www.aau.dk

Modtag nyheder fra Aalborg Universitet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire