Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/03-11   -   Pressemeddelelse

Energiforskere til Aalborg efter egyptisk uro

Uroen i Mellemøsten betyder, at nogle af verdens førende forskere på energiområdet næste år samles i Danmark i stedet for Egypten til en stor konference om teknologi til vedvarende energiproduktion og fremtidens intelligente elnet.

Det er den internationale ingeniørsammenslutning IEEE's organisation for effektelektronik (Power Electronics Society), der officielt står bag konferencen Power Electronics and Distributed Generation Systems (PEDG 2012) i juni 2012. Effektelektronikken bruges til at omsætte energi fra én form til en anden, og derfor er det en helt afgørende teknologi i bestræbelserne på at integrere mere vedvarende energi fra vind, sol og vand i forsyningsnettet. Ifølge professor Frede Blaabjerg fra Aalborg Universitets Institut for Energiteknik bliver værtsskabet for konferencen en perfekt anledning til at vise et internationalt publikum, hvad Danmark har at byde på inden for vedvarende energiteknologi og indpasning af store mængder vedvarende energi.

- Vi håber på at kunne tiltrække 300-400 deltagere fra hele verden, og de vil gerne se, hvad Dannmark kan på de områder. Vi havde oprindelig tilbudt at arrangere den efterfølgende konference i 2014, men uroen i Egypten har fået organisationen til at spørge, om vi kan træde til allerede næste år, fordi der kunne være praktiske problemer med at gennemføre den i Egypten som planlagt. Det har vi lovet at gøre, og timingen er perfekt, fordi der i øjeblikket sker en hel masse på området både i Danmark og internationalt, siger Frede Blaabjerg.

Resultater fra nyt forskningscenter
Frede Blaabjerg står selv i spidsen for det nye store strategiske forskningscenter "CORPE" (Center Of Reliable Power Electronics), som med støtte fra Det Strategiske Forskningsråd og et samlet budget på over 90 millioner kroner skal fremskynde overgangen til vedvarende energi ved hjælp af bedre og mere pålidelig effektelektronik. Centret samarbejder internationalt med universiteter i Aachen, Zürich og Maryland og med danske virksomheder som Danfoss Power Electronics, Grundfos Management, Vestas Wind Systems og KK-Electronic.

- Det er et stærkt hold, og jeg regner med, at vi kan præsentere nogle af resultaterne fra arbejdet i CORPE for vores internationale kolleger, når de kommer til Aalborg, siger Frede Blaabjerg.

Yderligere oplysninger:
Professor Frede Blaabjerg, Institut for Energiteknik, AAU, mobil 2129 2454

Relevant information

http://www.aau.dk


Pressekontakt


Firma

Aalborg Universitet
Niels Jernes Vej 10
9220 Aalborg, Danmark

  99 40 73 39
   2340 6554

http://www.aau.dk

Modtag nyheder fra Aalborg Universitet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire