Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
01/09-15   -   Pressemeddelelse

Rumrejsen.dk sender første dansker ud i rummet

I morgen, onsdag den 2. september 2015, kl. 6.37 sendes den danske astronaut, Andreas Mogensen, ud i rummet. Det er ikke kun en stor dag for ham, men det er også en stor dag for lille Danmark, da han bliver den første dansker i rummet. Adapt har designet og udviklet det officielle website for astronauten, som hedder rumrejsen.dk.

Rumrejsen.dk er et undervisningssite

I Adapt er vi stolte over at have designet og udviklet rumrejsen.dk, som har været fulgt af rigtig mange besøgende hver måned. Tallet har været støt stigende den sidste måned, hvor PR omtalen også har været ekstra høj.

Men rumrejsen.dk er ikke et massemedie site, men derimod et undervisningssite rettet mod elever og undervisere. Sitet skal fortsætte og have et liv efter, at astronauten Andreas er kommet ned på jorden igen. Derfor er indholdet på sitet rettet mod denne målgruppe. Undervisningen skal fylde mest, og som Andreas selv siger, så skal websitet gerne motivere nogle flere børn til at blive astronauter ligesom ham selv.

Kort om missionen

Missionen, der har fået navnet Iriss, og har til opgave at bytte et Sojuz-fartøj ud med et andet på rumstationen ISS. For første gang i Den Internationale Rumstation ISS' historie skal to astronauter nemlig opholde sig et helt år på rumstationen.

Halvvejs i den mission er der brug for at skifte deres Sojuz-fartøj ud med et nyt, og det er derfor Andreas Mogensens rumrejse er nødvendig. Sojuz-fartøjet bruges til at rejse til og fra rumstationen ISS. Andreas Mogensen forventes at komme tilbage til Jorden 10 dage senere, lørdag, d. 12. september.

Vidste du...

ISS har været bemandet siden 2000, og siden da har næsten 250 astronauter fra 15 lande været på rumstationen. I alt har over 550 mennesker været i rummet. Den, der har været længst tid i rummet sammenlagt er kosmonaut Sergei Krikalev, som har tilbragt 803 dage i rummet.

Den rekord slår Andreas Mogensens 'nye' Sojuz-kaptajn på rejsen tilbage til Jorden, Gennady Padalka. Når han lander den 12. september vil han være det menneske, der har tilbragt længst tid i rummet, nemlig alt 894 dage.

Kilde: ESA og DR.

Relevant information

Læs nyhed på adapt.dk
https://adapt.dk/aktuelt/nyheder/rumrejsendk-sender-foerste-dansker-ud-i-rummet

Læs designet og udvikling af det officielle website
https://adapt.dk/cases/adapt-udvikler-drupal-website-til-foerste-dansker-i-rummet

Se rumrejsen.dk
http://rumrejsen.dk/


Pressekontakt

Anja Keller
Marketing Project Manager
  +45 33 41 10 50
  +45 26 18 44 33

Firma

Adapt A/S
Langebrogade 6E, 5. sal
København K, Danmark

  +45 33 41 10 50

http://www.adapt.dk

Modtag nyheder fra Adapt A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire