Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
09/11-16   -   Pressemeddelelse

Marianne Jelved modtager Arkitektforeningens æresbevisning Genius

Forhenværende Kulturminister Marianne Jelved er den første i i historien, der er blevet tildelt Arkitektforeningens æresbevisning Genius. Hun modtager Genius for sit mangeårige arbejde for at sætte arkitekturen på den politiske dagsorden og ikke mindst for sin indsats for arkitekturpolitkken: "Mennesker i centrum".

Formand Natalie Mossin overrakte Genius til Marianne Jelved ved Arkitektforeningens nyligt afholdte årskonference, hvor flere hundreder arkitekter MAA var samlet på Aarhus Rådhus.

I sin begrundelse siger Natalie Mossin:
"Statsministeren udnævnte Marianne Jelved til Kulturminister, men blandt mange arkitekter blev hun siden hen kaldte Arkitekturens minister. Det var ikke et navn, Marianne Jelved blev tildelt. Det har hun gjort sig fortjent til gennem sit engagement i arkitektfaget og i sin forståelse af både det ansvar og de muligheder, der ligger i arkitekturen".

Det er første gang Genius uddeles af Arkitektforeningen. Den er indstiftet af foreningens bestyrelse og tildeles personer, der i særlig grad har bidraget til foreningens formål, nemlig "at fremme kvaliteten i planlægningen og udformningen af vore omgivelser og at agere ud fra et helhedssyn til fremme af arkitektonisk kvalitet."

Marianne Jelved mødte personligt op på årskonferencen for at modtage Genius og deltog desuden i Arkitektforeningens festmiddag for alle konferencens deltagere i Turbinehallen samme aften, hvor hun holdt festtalen.

Arkitektforeningen er standsforening, der samler 7000 arkitekter fra landets anerkendte skoler i et fagligt fællesskab, der dækker hele landet.

Billeder


Pressekontakt

Eva Ørum
Kommunikationschef
  30 85 90 07

Firma

Akademisk Arkitektforening
Åbenrå 34
1124 København K, Danmark

  +45 30 85 90 00
  +45 20 82 00 78

http://www.arkitektforeningen.dk

Modtag nyheder fra Akademisk Arkitektforening på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire