Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
16/11-12   -   Pressemeddelelse

IND - Ny udstilling i Arkitekternes Hus

Udstillingen IND er den sjette i rækken Arkitekt MAA MM, der viser, hvad arkitekter laver, når de ikke arbejder med arkitektur. Denne gang er det arkitekt MAA Maya Peitersen, der udstiller voluminøse værker i træ og tuschtegning i Arkitekternes Hus fra d. 22.11. 12 til d.10.1.13

Med udstillingen IND ønsker Maya Peitersen med sine værker at trænge ind i menneskesindets dunkle afkroge.

"Jeg etablerer et univers, hvor psykiske tilstande er omformet til faste materialer. Hermed bliver sindets flygtige tilstande pludselig konkrete. Rummene er skrøbelige og utilregnelige, men fremstår usentimentale. Det er rum, der i deres skala og størrelse står i forhold til kroppen", siger Maya Peitersen.

Den unge arkitekt, billedkunstner og formidler er inspireret af sindets tilstande, og hun har blandt andet fundet inspiration i skizofreni, hvor mennesket nærmest "bygger" et skel op mellem sig selv og den omkringliggende verden.

"Samfundet stigmatiserer mennesket som dysfunktionelt og det bliver umuligt at fremstå som andet end syg. Situationen bliver så, at den skizofrene ikke kan række over skellet, mennesket kan hverken nå eller nås. Disse tilstande ligger latent i alle og vil, tror jeg, vække en form for genkendelse i de fleste", siger Maya Peitersen.

Tid og sted
Udstillingen IND vises i Arkitekternes Hus, Strandgade 27A, 1401 København K
Fernisering torsdag den 22. november kl. 16-18. Alle er velkomne.
Udstillingen er åben mandag-torsdag kl. 9-16.30 og fredag kl. 9-15.30 fra den 22. november 2012 til og med den 10. januar 2013. Der er gratis adgang.

CV - Maya Peitersen
Uddannet fra Det Kongelige Danske Kunstakademi, Arkitektskolen 1997-2004
Har bl.a. udstillet solo hos arkitektvirksomheden Leth og Gori i 2012 og i Øksnehallens foyer i 2011.
Maya Peitersen har for nylig indgået et samarbejde med billedkunstneren Linda Bjørnskov. Sammen har de dannet kunstnergruppen The Truth Behind Small og skabt værket og mikrokulturhuset 'Sydhavns Anker'.
Maya Peitersen var formand for Albertslund Billedkunstråd fra 2011-2012 og været underviser på Albertslund billedskole og har været gæstelære på Kunsthøjskolen i Holbæk.

Læs mere på www.mayapeitersen.blogspot.com

Relevant information

http://www.arkitektforeningen.dk


Billeder


Pressekontakt


Firma

Akademisk Arkitektforening
Åbenrå 34
1124 København K, Danmark

  +45 30 85 90 00
  +45 20 82 00 78

http://www.arkitektforeningen.dk

Modtag nyheder fra Akademisk Arkitektforening på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire