Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
24/06-15   -   Pressemeddelelse

Børn tegner minipavillon til Kongens Have i København



Vinderne i konkurrencen om en minipavillon til Kongens Have er fundet. Konkurrencen henvendte sig til børn i alderen 4. - 6. klasse.

Blandt 85 vidt forskellige bud på minipavilloner til Kongens Have i København er der nu fundet et vinderforslag. Nicklas Frandsen, Julie Falk Schollert, Astrid Boel og Bjarke Teis Winding, der til daglig er elever i 6.C på Himmelev Skole i Roskilde, kan nu skrive vinder af arkitekturkonkurrence på cv'et. Præmien er en arkitekturtur i København for 30 personer.

Sombrerohat som inspiration til vinderforslag
Vinderforslaget med titlen SOMBREROEN er en åben konstruktion med tre store runde dæk forbundet med gangbroer. Sombrerohatten har været inspirationen til pavillonens formgivning, og fra platforme i tre forskellige højder inviterer pavillonen til leg og ophold. Elementerne relaterer sig desuden rigtig fint til Kongens Have med referencer til spirene på Rosenborg Slot og havens træer i baggrunden. Modelmæssigt kommer træet til sin ret, og brugen af materialet udfordrer rumlighed og form.
Forslaget lever således op til et af ønskerne med konkurrencen: At hylde det innovative og fantasifulde i arkitekturen, vise at arkitektur er meget mere end bygninger, og at arkitektur er for alle, både børn og voksne.

To forslag fik hædrende omtale
Yderligere to hold fik rosende ord med på vejen. Det drejer sig om Ida Steenholdt, Emir Elmarzi, Christian Laustsen, Sofie Ekelund fra 6. klasse på Engelsborgskolen i Kgs. Lyngby med forslaget SLAP AF I VORES PAVILLON samt et hold bestående af Albert Winther, Jakob Ellegaard, Jonas Knudsen og Isak Holst fra 6.C på Himmelev Skole i Roskilde med deres forslag TRIBUNEN.

Baggrund
Arkitektforeningens lokalafdeling i København indbød i april 2015 børn på 4.-6. klassetrin til at deltage i en åben konkurrence om at komme med skitse- og modelforslag til en pavillon i Kongens Have i København. Projektet er sponsoreret af Arkitektforeningen, Dansk Arkitektur Center og My Little Architect. Der blev i alt indsendt 85 forslag, og konkurrencen er den første af sin slags for børn. Vinderforslaget skal ikke opføres, men udelukkende udstilles i Arkitekternes Hus.

Dommerkomiteen bestod af: Dorte Sibast, arkitekt MAA, leder af Arkitektforeningens lokalafdeling i København, Johanne Lundager, arkitekt MAA, medlem af Arkitektforeningens bestyrelse, Pia Rost Rasmussen, leder af DAC

Relevant information

Arkitektforeningens Konkurrenceafdeling
http://www.arkitektforeningen.dk/konkurrencer


Billeder


Pressekontakt


Firma

Akademisk Arkitektforening
Åbenrå 34
1124 København K, Danmark

  +45 30 85 90 00
  +45 20 82 00 78

http://www.arkitektforeningen.dk

Modtag nyheder fra Akademisk Arkitektforening på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire