Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/08-11   -   Pressemeddelelse

Shell tvunget til at tage ansvar for olieforurening

En ny FN-rapport bakker op om Amnestys dokumentation af, at Shell har forårsaget massiv olieforurening i Nigeria.

Amnesty har i årevis aktioneret for at få olieselskaber som Shell til at tage ansvar for de olieudslip, der har forurenet Niger Delta. Olieselskaberne har i årevis krænket menneskerettighederne og lavet enorme miljøødelæggelser uden at blive stillet til ansvar af regeringen. Hundredvis af olieudslip hvert år, dumping af olieaffald og brændende gasflammer har udsat miljøet for en massiv belastning, som forurener vandet og fiskene og gør det svært at dyrke jorden. Indbyggerne står som tabere.

En ny rapport fra FN's miljø program fastslår, at Shell har et stort ansvar for den omfattende olieforurening i Niger Delta.

Shell har ellers tidligere, blandt andet i breve til Amnesty, forsvaret sig med, at virksomheden arbejder under meget vanskelige forhold i Nigeria, og at størstedelen af oliespildet skyldes bevæbnede grupper, der angriber og ødelægger olieanlæggene. I den forbindelse afslørede Amnesty, at Shell gav forkerte oplysninger om sabotage mod olieanlæg, som i virkeligheden skyldtes tekniske fejl.

På grund af FN-rapporten måtte Shells ledelse den 3. august offentligt gå ud og påtage sig ansvaret for to voldsomme udslip i Ogoniland i 2008. Selvom olieudslippene i høj grad har påvirket lokalbefolkningens liv og sundhed har Shell endnu ikke gjort rent.

Relevant information

http://www.amnesty.dk


Pressekontakt


Firma

Amnesty International
Gammeltorv 8, 5 sal
1457 København K , Danmark

  33 45 65 55
  26 83 81 84

http://www.amnesty.dk

Modtag nyheder fra Amnesty International på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire