Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/09-10   -   Pressemeddelelse

Batteriovervågning øger driftssikkerheden i Limfjordstunnelen

Limfjordstunnellen er en livsnerve i Aalborg. Derfor har Vejdirektoratet valgt at investere i batteriovervågning på tunnelens to nye UPS-anlæg.
Cirka 60.000. Så mange biler kører i gennemsnit igennem Limfjordstunnelen på et døgn. Altså er det afgørende, at belysning, ventilation og vejbomme fortsætter med at virke i mindst 20 minutter, selvom strømmen skulle blive afbrudt.

Det kræver sit UPS-anlæg (Uninterruptible Power Supply), og det blev da også ATEK, som vandt Vejdirektoratets udbudsrunde. Og det med en løsning, som indbefatter batteriovervågning.

Hvis et UPS-anlæg er livremmen, så er batteriovervågningen selerne. Den måler konstant batteriernes tilstand, så Limfjordstunnelen ikke risikerer at stå med dårlige batteribanker den dag, strømafbrydelsen sker, forklarer Thomas Rask fra ÅF - Hansen & Henneberg, som har været rådgivende ingeniørfirma i forbindelse med udbuddet.

Det LEM Batteriovervågningssystem, som Atek leverer, udmærker sig ved ikke kun at måle temperatur, volt og ampere, men også modstanden i selve batteriet. Så et dårligt batteri vil til hver en tid blive afsløret og udskiftet.

Det vil det selvfølgelig også ved den årlige service af UPS-anlæggene, som batteriovervågningen ikke kan erstatte. Batteriovervågningen er den ekstra indbyggede sikkerhed i et i sidste ende livsvigtigt eller forretningskritisk nødstrømsanlæg.

Derudover gør batteriovervågningen drift og vedligehold markant nemmere. Ved Limfjordstunnelen har Vejdirektoratets personale kontor syd for tunnelen, men der er UPS-anlæg både syd og nord for tunnelrøret. Så når der tidligere kom en alarm ind på et batteri i UPS-anlægget i nord, skulle en medarbejder køre hele vejen derop for at måle på det. Nu kan medarbejderen bare logge sig på og se, om der er noget galt med batteriet. Om alarmen eksempelvis bare skyldes et lille og harmløst spændingsfald, siger Thomas Rask og fortsætter: Tilsvarende behøver de heller ikke at bruge tid på at måle på batterierne en gang i kvartalet, som serviceforskriften foreskriver. Det kan de bare aflæse på deres skærm.

Batteriovervågningen er den ekstra indbyggede sikkerhed i et i sidste ende livsvigtig eller forretningskritisk nødstrømsanlæg.

Relevant information

http://www.atek.dk/


Pressekontakt


Firma

Atek
Præstemarksvej 17
4000 Roskilde, Danmark

  +45 44 92 44 00
  +45 88 16 34 55

http://www.atek.dk

Modtag nyheder fra Atek på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire