Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/04-11   -   Pressemeddelelse

FSN Capital køber HusCompagniet af Axcel

Den nordiske kapitalfond FSN Capital har købt HusCompagniet, der er Danmarks absolut førende producent af enfamiliehuse. HusCompagniet er Axcels tredje virksomhedssalg i 2011.

HusCompagniet har under Axcels ejerskab udviklet sig fra at levere ca. 250 huse og omsætte for DKK 450 mio. årligt til i 2011 at levere ca. 800 huse og omsætte for mere end DKK 1,2 mia. Indtjeningen før skat og afskrivninger (EBITDA) var i 2010 på mere end DKK 120 mio., hvilket er en klar fremgang i forhold til året før idet både omsætning og indtjening er vokset over 20 procent. HusCompagniet slår dermed alle konkurrenterne på det danske marked for enfamiliehuse målt på antallet af opførte huse, omsætningsvækst og overskud.

Den positive udvikling forventer de nye ejere, FSN Capital, vil fortsætte.

"HusCompagniet er et perfekt match for os, siger partner Thomas Broe-Andersen fra FSN Capital i København. Selskabet har demonstreret en flot evne til at vokse på trods af en generel afmatning i boligbyggeriet. HusCompagniet har et godt brand, leverer en høj kvalitet og har et stærkt ledelsesteam, og vi er klar til at udvikle selskabet yderligere."

FSN Capital ejer i forvejen blandt andet Lagkagehuset, der har ekspanderet markant under FSN Capitals ejerskab.

Axcel investerede oprindeligt i FM Søkjær i 2006, og kort efter blev også Interbyg tilkøbt. Dermed var fundamentet lagt til det der i dag er Danmarks suverænt største producent af énfamiliehuse, der senere fik navnet HusCompagniet.

"Det er HusCompagniets enestående koncept og store fokus på at skabe tryghed for kunderne, der har gjort forskellen", siger Nikolaj Vejlsgaard, der er partner hos Axcel og ansvarlig for investeringen.

"De sidste års usikkerhed på boligmarkedet har skabt god plads til HusCompagniet, som leverer solid kvalitet til aftalt tid og til en fast pris, der først skal betales, når huset er indflytningsklart. Dermed kender bygherren hele sin økonomi på forhånd, og det har medvirket til at bringe HusCompagniets markedsandel op på omkring 25 procent", slutter Nikolaj Vejlsgaard.

I HusCompagniet er man overbevist om at succesen vil fortsætte.

"Den vedvarende fokus på kunderne og vores stærke koncept gør at vi kan tilbyde huse til en konkurrencedygtig pris; både på en nyudstykning og hvis man vil rive sit gamle hus ned og bygge nyt", siger Steffen Baungaard, der er adm. direktør i HusCompagniet.

"Med vores prisniveau kan det ofte bedre betale sig at rive huset ned og opføre et nyt end at renovere på grund af lavere driftsomkostninger i form af varme og vedligehold. I 2010 har ca. 10 procent af salget været til familier med et ældre hus, som skulle rives ned, og den andel forventer vi stiger fremover. Det er denne udvikling samt en fortsat ekspansion i Danmark og udlandet, som FSN Capital har tiltro til og vil støtte op om i de kommende år," slutter Steffen Baungaard.

"HusCompagniet hører til blandt Axcels rigtig gode investeringer og er Axcels tredje virksomhedssalg i 2011, siger Christian Frigast, der er managing partner hos Axcel. "At vi er nået så langt skyldes en imponerende indsats fra ledelsen og medarbejderne i HusCompagniet kombineret med vores erfaring med at skabe og sikre de rigtige rammer for ekspansion. Det er en meget stærk organisation vi overdrager til FSN Capital, og derfor er jeg overbevist om, at selskabet vil stå stærkt i de kommende år", slutter Christian Frigast.

Overtagelsen, der forudsætter godkendelse af de relevante konkurrencemyndigheder, forventes endeligt afsluttet i løbet af andet kvartal 2011.

Axcel blev rådgivet af PwC Corporate Finance og Gorrisen Federspiel.

FSN Capital blev rådgivet af Deloitte, Accura og Quartz og Co.

Relevant information

http://www.axcel.dk


Pressekontakt


Firma

Axcel
Sankt Annæ Plads 10
1250 København K, Danmark

  33 36 69 99
  40 96 68 86

http://www.axcel.dk

Modtag nyheder fra Axcel på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire