Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
16/06-10   -   Pressemeddelelse

Brian Mikkelsen efter 10 år med Øresundsbroen: - vi skal fortsætte arbejdet med at realisere vækstpotentialet i regionen

Tolv danske og svenske ministre mødtes i dag i Limhamn for at markere 10 års fødselsdagen for Øresundsbroen. Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen var sammen med den svenske minister for nordisk samarbejde, Cristina Husmark Pehrsson, vært for mødet med fokus på den fortsatte udvikling og integration i Øresundsregionen efter de første ti år med broen.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

- Udviklingen i Øresundsregionen har været utrolig positiv de seneste 10 år. Vi har skabt et fleksibelt og sammenhængende arbejdsmarked, stadig flere virksomheder opererer på begge sider af Sundet og også på uddannelses- og kulturområdet har vi oplevet langt mere integration.

- Men der er fortsat et stort uudnyttet vækstpotentiale i regionen. Det er det vi sætter fokus på med den fælles erklæring, som den danske og svenske regering blev enige om på mødet.

- Jeg har store forventninger til vores fortsatte samarbejde om forskning og innovation, blandt andet i forbindelse med etableringen af den fælles forskningsfacilitet European Spallation Source, fortsætter Brian Mikkelsen. Vi arbejder også videre med at fjerne grænsehindringer for at knytte det danske og svenske arbejdsmarked og erhvervsliv tættere sammen til gavn for fortsat vækst og udvikling i regionen. Herudover lægger jeg blandt andet vægt på et fortsat godt samarbejde om infrastruktur, havmiljø og kultur.

De tolv ministre i dagens Øresunds-træf var ud over Brian Mikkelsen og Cristina Husmark Pehrsson:

- Udenrigsminister Lene Espersen
- Videnskabs- og teknologiminister Charlotte Sahl-Madsen
- Beskæftigelsesminister Inger Støjberg
- Transportminister Hans Chr. Schmidt
- Miljøminister og minister for nordisk samarbejde, Karen Ellemann.
- Udenrigsminister Carl Bildt
- Infrastrukturminister Aasa Torstensson
- Kommune- og finansmarkedssminister Mats Odell
- Kulturminister Lena Adelsohn
- Migrationsminister Tobias Billström.

- Se link til Øresundsdeklarationen

- Se "familie-foto":
Fra venstre på foto ses:

Infrastrukturminister Åsa Torstensson, Migrationsminister Tobias Billström, Kommune- og Finansmarkedsminister Mats Odell, Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth, Transportminister Hans Christian Schmidt, Nordisk minister og socialforsikringsminister Cristina Husmark Pehrsson, Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, Udenrigsminister Carl Bildt, Udenrigsminister Lene Espersen, Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen, Beskæftigelsesminister Inger Støjberg og minister for nordisk samarbejde og miljøminister Karen Ellemann.

Relevant information

http://www.oem.dk


Pressekontakt


Firma

Økonomi- og Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K, Danmark

  33 92 31 15
  40 18 43 46

http://www.oem.dk

Modtag nyheder fra Økonomi- og Erhvervsministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire