Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
20/08-10   -   Pressemeddelelse

Konkurrencestyrelsen og Forbrugerstyrelsen fusioneres

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen har besluttet at fusionere Konkurrencestyrelsen og Forbrugerstyrelsen med effekt fra dags dato. Den nye styrelse får navnet, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

- Ved at fusionere Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen får vi en mere slagkraftig organisation til gavn for både forbrugerne og konkurrencen i Danmark. Der er klare fordele ved at integrere forbruger- og konkurrencepolitikken. Forbrugerne nyder godt af markeder med effektiv konkurrence, og omvendt nyder konkurrencen godt af aktive og velinformerede forbrugere, der trygt kan handle på markederne.

- Erfaringerne fra Storbritannien, som har en fælles forbruger- og konkurrencemyndighed, er gode. Ved at analysere markederne ud fra både en forbruger- og en konkurrencevinkel opnås de bedste resultater for både forbrugere og virksomheder.

- Fusionen giver mulighed for at udnytte ressourcerne på de to områder mere effektivt. Det er dog først og fremmest de faglige gevinster, som er drivkraften bag den.

Agnete Gersing, der hidtil har været direktør i Konkurrencestyrelsen bliver direktør i den nye styrelse. Alle medarbejdere i de to styrelser indgår i den fusionerede styrelse.

Forbrugerombudsmanden varetager de samme opgaver som i dag, men vil fremover få en øremærket bevilling på finansloven.

Fusionen vil ikke påvirke organisering og betjening af de råd, udvalg, tilsyn og nævn, som de to styrelser i dag er sekretariat for.

Relevant information

http://www.oem.dk


Pressekontakt


Firma

Økonomi- og Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K, Danmark

  33 92 31 15
  40 18 43 46

http://www.oem.dk

Modtag nyheder fra Økonomi- og Erhvervsministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire