Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
10/03-11   -   Pressemeddelelse

Brian Mikkelsen: En vigtig beslutning for fremtidens patentsystem

Erhvervslivet er i dag kommet et vigtigt skridt tættere på et patentsystem, hvor man kun skal have ét patent og henvende sig ét sted for at opnå patentrettigheder i Europa. EU's erhvervsministre har netop vedtaget at gå videre med et enhedspatent blandt 25 lande, det vil sige alle EU-landene med undtagelse af Italien og Spanien.
Økonomi- og Erhvervsminister Brian Mikkelsen glæder sig over beslutningen:

Vi er i dag kommet tættere på en løsning, som vil være til stor gavn for vækst og beskæftigelse i de kommende år. Det koster ifølge Kommissionen 11-12 gange så meget at opnå patentrettigheder i Europa som i USA, og det har vi ganske enkelt ikke råd til.
Enhedspatentet er et element i en større reform af det europæiske patentsystem, som også omfatter en fælles europæisk patentdomstol. EU-Domstolen har i en udtalelse tirsdag i denne uge sagt, at den påtænkte model for en europæisk patentdomstol ikke er forenelig med EU-traktaten. Dette får dog ikke Brian Mikkelsen til at tvivle på projektet:

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

Beslutningen i dag viser, at der nu er politisk vilje i EU til at finde løsninger på udfordringer, som vi har kæmpet med i årevis. Derfor tror jeg også, det er muligt at finde en løsning på de juridiske udeståender, som EU-Domstolen peger på. Det er derfor godt at vi har fået EU Domstolens udtalelse, så vi kan finde en løsning, der også holder i retten.

Relevant information

http://www.oem.dk


Pressekontakt


Firma

Økonomi- og Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K, Danmark

  33 92 31 15
  40 18 43 46

http://www.oem.dk

Modtag nyheder fra Økonomi- og Erhvervsministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire