Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
11/03-11   -   Pressemeddelelse

Brian Mikkelsen forsvarer den danske realkreditmodel

Brian Mikkelsen har i dag haft møde med EU's kommissær for indre marked og finansiel regulering, Michel Barnier. Her har Brian Mikkelsen endnu engang opfordret til, at de nye EU regler for likviditetskrav til bankerne bliver indrettet på en måde, så de ikke går ud over det danske realkreditsystem.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

Det danske realkreditsystem har vist sig at være stærkt og velfungerende også under den økonomiske krise. Derfor har jeg igen opfordret Kommissionen til at finde en løsning, der kan rumme det velfungerende system, vi har i Danmark.
Basel-komitéen vedtog i december 2010 reviderede internationale standarder for bankernes kapital og likviditet, som nu skal omsættes til EU-regulering. Med Basel-standarderne kan realkreditobligationer kun udgøre 40 % af en banks likviditet. Det vil give problemer for det danske realkreditsystem, da realkreditobligationer i dag i vidt omfang anvendes i bankernes likviditetsstyring.

Økonomi- og erhvervsmínister Brian Mikkelsen:

Jeg har i dag haft en god og konstruktiv dialog med kommissær Barnier om mulige løsninger på problemet. Jeg vil i den kommende tid fortsætte dialogen med Kommissionen og ser frem til, at direktivforslaget fremsættes i løbet af sommeren, så vi kan komme i gang med de konkrete forhandlinger.

Relevant information

http://www.oem.dk


Pressekontakt


Firma

Økonomi- og Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K, Danmark

  33 92 31 15
  40 18 43 46

http://www.oem.dk

Modtag nyheder fra Økonomi- og Erhvervsministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire