Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
17/06-11   -   Pressemeddelelse

Til Brasilien for at fremme dansk eksport

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen rejser i dag til Brasilien for at for at fremme danske virksomheders eksport og tilstedeværelse i landet. Turen, der varer 10 dage, indeholder også besøg i Argentina og Chile. På turen deltager også en af Danmarks nye eksportambassadører for BRIK-landene Henning Dyremose.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen:

Hvis vi skal have gang i væksten i Danmark, er det helt afgørende, at de danske virksomheder styrkes på de globale vækstmarkeder - ikke mindst i BRIK-landene, Brasilien, Rusland, Indien og Kina.

Det er derfor, at jeg som økonomi- og erhvervsminister har prioriteret at komme ud og besøge alle fire BRIK-lande.

Det er også derfor, at vi med "Danmark som vækstnation" har valgt at fokusere direkte på at styrke dansk eksport til disse markeder.

Dansk eksport til BRIK-landene er relativt mindre end flere europæiske landes, og danske virksomheder er typisk ikke så veletablerede på markederne som fx svenske og tyske virksomheder. Hvis andelen af dansk eksport, som går til BRIK-landene, eksempelvis kunne komme på niveau med Tysklands, ville det betyde en vækst i eksporten på 20 mia. kr. og skabe omkring 15.-20.000 nye job i Danmark.

I forbindelse med økonomi- og erhvervsministerens besøg i Brasilien skal han bl.a. lede et dansk eksportfremstød inden for offshore sektoren og drøfte det kommercielle samarbejde mellem Danmark og Brasilien med den brasilianske minister for udvikling, industri og handel, Fernando Pimentel.

Relevant information

http://www.oem.dk


Pressekontakt


Firma

Økonomi- og Erhvervsministeriet
Slotsholmsgade 10-12
1216 København K, Danmark

  33 92 31 15
  40 18 43 46

http://www.oem.dk

Modtag nyheder fra Økonomi- og Erhvervsministeriet på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire