Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
12/01-12   -   Pressemeddelelse

Offentlig høring om hurtig jernbane mellem Hobro og Aalborg

For at sikre hurtigere togrejser mellem de større danske byer skal jernbanen mellem Hobro og Aalborg opgraderes, så togene kan køre 160 km/t frem for 120 km/t som i dag.

Derfor overvejer Banedanmark at erstatte jernbaneoverkørsler i Skørping, Ellidshøj og Svenstrup med nye veje, der krydser over eller under jernbanen.

Inden projektet går i gang har Banedanmark inviteret til offentlig høring, så borgere, interesseorganisationer, virksomheder, myndigheder m.fl. kan komme med kommentarer, indsigelser og ideer til planerne, oplyser områdechef i Banedanmark, Martin Munk Hansen.

"Vi håber, at så mange som muligt vil gøre brug af høringsfasen, så vi får etableret de helt rigtige løsninger mellem Hobro og Aalborg inden for budgettet," siger han.

Borgermøder i februar
Projektet er i høring fra den 11. januar til den 7. marts 2012, og den 6., 7. og 8. februar afholdes borgermøder i henholdsvis Skørping, Ellidshøj og Svenstrup, hvor Banedanmark vil fortælle om planerne og svare på spørgsmål. Møderne annonceres i den lokale presse og på Banedanmarks hjemmeside.

Grundlaget for debatten på borgermøderne er en høringsudgave af miljøredegørelsen, som kan ses på Banedanmarks hjemmeside eller fås ved henvendelse til Banedanmark.

Efter høringsperioden udarbejdes et høringsnotat, der indgår i det beslutningsgrundlag, som politikerne i efteråret 2012 tager stilling til. Det forventes, at anlægsarbejderne vil starte i 2014 og være afsluttede i 2015.

Fakta:
Høringssvar skal være Banedanmark i hænde senest den 7. marts 2012.

Henvendelse om projektet kan ske til:

Banedanmark
Opgradering Hobro-Aalborg
Amerika Plads 15
2100 København Ø

E-mail: hobro-aalborg(at)bane.dk

Relevant information

http://www.banedanmark.dk


Pressekontakt


Firma

Banedanmark
Amerika Plads 15
2100 København Ø, Danmark

  82 34 13 13

http://www.banedanmark.dk

Modtag nyheder fra Banedanmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire