Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
14/12-16   -   Pressemeddelelse

Danskerne sælger Berlin-lejligheder med stor gevinst

De danskere, som i nullerne købte lejlighed i Berlin, sælger nu stort ud. En prisstigning på omkring 300 pct., ændrede lejeregler i den tyske hovedstad og udsigten til en skattefri gevinst har været med til at udløse udsalget.

For ca. 10 år siden købte danskere stort ind af lejligheder i Berlin. Det var billigt, smart og nemt at rejse til Berlin. Nu er lejlighederne sat til salg, og det skyldes ikke, at ejendomsmarkedet i Berlin er blevet mindre populært. Tværtimod. Prisen er steget så meget, at den familie, som i 2006 købte en lejlighed i Berlin for en million, nu kan se frem til at få den solgt for tre millioner.

Det benytter rigtig mange danskere sig af netop nu, og salget er blevet ekstra interessant, fordi den tysk/danske lovgivning om dobbeltbeskatning gør gevinsten skattefri, hvis man har ejet boligen i 10 år. Hvis lejligheden kun har været anvendt som feriebolig kan denne sælges skattefrit før de 10 år er gået.

"Vi oplever et stort boom i salget af danskernes lejligheder. Prisstigningerne og beskatningen er nok de vigtigste faktorer, men det betyder også noget, at Berlin har skærpet lovgivningen omkring udlejning til turister. Man ønsker ikke, at private skal konkurrere med hoteller - og for første gang i lang tid taler man også om boligmangel i Berlin. Man kan simpelthen risikere en bøde på mellem 50-100.000€ hvis man går mod reglerne" siger Trine Borre, der er direktør i Berlinmægleren.

"Den typiske toværelses lejlighed, som har været danskernes foretrukne Berliner-lejlighed, bliver solgt hurtigt og til en historisk høj pris. Køberne er primært tyskere, som køber dem til sig selv eller som forældrekøb, men der er også mange udlændinge, som er interesserede, og de kommer fra hele verden. For hele ejendomme og store lejligheder er der også godt gang i salget til ejendomsinvestorer, herunder danske, som spår, at prisstigningerne vil fortsætte," fortæller Trine Borre.

I centrum af Berlin er priserne på omkring 40.000 kr. pr. m2., og dermed er Berlin ved at hale ind på lejlighedspriserne i København. Hvor der i begyndelsen af årtusindet var en stor prisforskel på Øst- og Vestberlin, er de priser nu ved at være udlignet.

Trine Borre startede ejendomsmæglervirksomheden Berlinmægleren i 2006, da salget af berlinske lejligheder til danskere for alvor tog fart. I dag har Trine otte ansatte og butikker i både Charlottenburg og Prenzlauer Berg i Berlin.

Billeder


Pressekontakt

Trine Borre
Direktør
  +45 70 20 60 05

Firma

Berlinmægleren
Prenzlauer Allee 234
D-10405 Berlin, Danmark

  70 20 60 05
  +49-160-91244062

http://www.berlinmaegleren.dk

Modtag nyheder fra Berlinmægleren på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire