Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
22/04-21   -   Pressemeddelelse

Ny type dæk: Slip for risikoen og bøvlet ved at punktere



Måske er det lige præcis i år, at du skal købe nye sommerdæk – også selv om du godt kunne trække en eller to sæsoner mere ud af de gamle. Der er nemlig kommet en helt ny type dæk på markedet, som gør, at du slipper for risikoen og bøvlet ved at punktere.

Punkteringer i høj fart kan i værste fald koste herredømmet over bilen. I bedste fald slipper du måske med at stå i vejsiden og skifte dæk med en fuldt weekendpakket bil – mens du bliver mere og mere irriteret over både dækskift og forsinkelse. Og satser på, at den der olieplet på tøjet nok godt kan gå næsten helt af i vask.

Men der er godt nyt på dækfronten! Bridgestone har nemlig udviklet en ny type dæk, kaldet DriveGuard, hvor du slipper for risikoen og bøvlet ved at punktere. DriveGuard-dæk kan bruges på næsten alle biler nyere end årgang 2014 – og de er ovenikøbet til at betale.

Undgå gener ved punktering – det koster mindre, end du tror
Lad os tage det med prisen først. Skal du alligevel til at se dig om efter nye sommerdæk, så vær opmærksom på, at for en beskeden merpris på ca. 10 % kan du opgradere fra et almindeligt dæk til et DriveGuard dæk.

- Selv om det måske ikke var i år, du havde planlagt at købe nye sommerdæk, så kan det måske alligevel være en overvejelse værd – alene for at opgradere til et dæk med DriveGuard, og en gang for alle slippe for risikoen og bøvlet ved at punktere. Tænk fx på, hvor ofte du skifter mobiltelefon, bare for at få en marginal forbedring, påpeger Jesper Sørensen.

Hvordan virker DriveGuard dæk?
Med DriveGuard dæk kan du bogstavelig talt køre videre på dækket, selv om der kommer et søm igennem det. Dækket klapper nemlig ikke sammen.

- Rent teknisk taler man om, at dækket er punkteret, når det taber luft. Men i praksis opleves det som om, at dækket er punkterfrit, fordi det ikke klapper sammen og bliver fladt. Et dæk med DriveGuard beholder sin form, og man kan køre videre på det. De officielle anbefalinger fra Bridgestone lyder, at man helst ikke skal køre mere end 80 kilometer på dækket, før man får det lappet eller skiftet, og at man skal holde sig på maks. 80 km/t. Dækkets egenskaber under kørslen er akkurat de samme, som hvis dækket ikke var punkteret, forklarer Jesper Sørensen.

Kan bruges på de fleste biler
Det er nogle år siden, at Bridgestone udviklede DriveGuard, fortæller Jesper Sørensen, og i dag fås de fleste gængse størrelser af Bridgestones dæk med DriveGuard indbygget.

- Endnu er der ikke ret mange, der ved, at DriveGuard-teknologien findes. Nogen har måske hørt om Run Flat dæk, som var første generation af de såkaldte punkterfri dæk. De kostede kassen og var kun brugbare på store, dyre biler – primært BMW, fortæller Jesper Sørensen.

- Med DriveGuard er det nu også dig og mig, uden en BMW, Mercedes eller Audi, der kan slippe for bøvlet og risikoen ved at punktere. Dæk med DriveGuard kan bruges på alle biler med automatisk dæktrykovervågning (TPMS), dvs. alle biler nyere end 2014 – og dækkene kan monteres på standardfælge, så der følger ikke nogen ekstra omkostning med til nye fælge, slutter Jesper Sørensen.

Billeder


Pressekontakt

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation, Bridgestone Danmark
  22 70 11 20

Firma

Bridgestone
Sigma 1
8382 Hinnerup, Danmark

  +45 87 64 66 64
  +45 22 70 11 20

http://www.bridgestone.dk

Modtag nyheder fra Bridgestone Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire