Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
13/07-21   -   Pressemeddelelse

Tag en spontan feriedag på cyklen



Kniber det med at få tiden til at gå i ferien, så tag en dagstur på cykel. I kan køre afsted fra jeres hoveddør, men vælger I at hoppe i bilen og starte cykelturen bare 20-30 km hjemmefra, er der ofte helt nye cykelruter og oplevelser i vente.

Danmark er cykelland. Vi cykler i skole, til arbejde, i vores fritid – for mange af os er cyklen det daglige transportmiddel. Men hvorfor ikke tage en spontan mini-cykelferie? Lav en aftale med familie eller venner, vælg et fedt sted, I gerne vil udforske – og hægt så cyklerne bag på bilen, og kom ud og oplev nye cykelruter og steder.

Find inspiration til cykelturen
Rundt om, ud til, langs med… kig på et kort og få idéer. Er der en sø, I skal cykle rundt om? Et fyrtårn I skal cykle ud til? En fjord I skal cykle langs med? Eller noget helt fjerde?

Friluftsrådets hjemmeside er et besøg værd for at få idéer. Der er 48 geniale dagsture at vælge mellem, som fører dig væk fra de store veje og ud i noget af Danmarks smukkeste natur – du skal bare følge de blå skilte med rutens nummer. Vælg fx rute 32 rundt om Mariager Fjord, rute 416 for at se på rovfugle i Skagen, eller tag en omgang bynær natur i Københavns Havn på rute 101.

De lokale turistforeninger er ofte også meget opmærksomme på cykelfolket. Prøv at google ’visit’ efterfulgt af et bynavn i det område, I bor eller gerne vil besøge - visit Horsens, visit Slagelse og så videre. Så dukker der alle mulige spændende ting og sager op, og det er bare at gå på opdagelse og finde de gode, lokale (cykel-)ture.

Tag også en tur forbi Cyklistforbundets hjemmeside. Her er både forslag til dagsture, weekendture og ø-hop – krydret med masser af gode råd og staldtips.

Hav styr på cykler og cykelholder
En god cykeltur starter derhjemme. Sørg for, at cyklerne er efterset, før I kører afsted, og at I har pumpe og lappegrej med – det er træls at stå med en defekt cykel eller et fladt dæk.

Forplejningen skal selvfølgelig også være i orden! Men husk, hvis I har oppakning med madpakker og drikkevarer i cykeltasker, så tag tasker og evt. øvrig oppakning af cyklerne, før de skal på cykelholderen.

Er der stor forskel på jeres cykler, fx børn og voksne, så monter den tungeste cykel tættest på bilen, og sørg i det hele taget for, at cykler altid monteres så tæt på bilen som muligt. Undlad at overbelaste cykelholderen. Bilens maksimale kugletryk er ofte 50-75 kg, og det dækker både cykelholder og cykler.

Husk at kontrollere, at cykler og holder sidder ordentligt fast – og kontroller igen efter et par kilometers kørsel for at være sikker på, at alt stadig sidder fast, som det skal.

Og til sidst – hav styr på bilen!
Det er surt at punktere på cyklen – men endnu mere surt at punktere i bilen på vej ud eller hjem!

Sørg derfor for, at både bil og dæk er tjekket og klar til at køre ud, når vejret og lysten melder sig. Og vil du slippe for bøvlet med punkteringer midt i udflugten, så overvej, om det ikke er i år, at du skal have et sæt såkaldte punkterfri dæk – fx DriveGuard fra Bridgestone, som kan monteres på langt de fleste biler.

- Med dæk med DriveGuard-teknologi kan man køre videre, selv om bilen punkterer. Dækket klapper nemlig ikke sammen. Man bør dog ikke køre mere end 80 km med maks. 80 km/t på et punkteret DriveGuard-dæk, før man får det skiftet – men i mange tilfælde det kan også være nok til at redde udflugten, på trods af en punktering, siger Jesper Sørensen, teknisk chef hos Bridgestone.



Billeder


Pressekontakt

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation, Bridgestone Danmark
  22 70 11 20

Firma

Bridgestone
Sigma 1
8382 Hinnerup, Danmark

  +45 87 64 66 64
  +45 22 70 11 20

http://www.bridgestone.dk

Modtag nyheder fra Bridgestone Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire