Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
30/08-21   -   Pressemeddelelse

Bliver Fisker Ocean verdens mest bæredygtige bil?



Bilproducenten Fisker har høje ambitioner, når de til november lancerer elbilen Fisker Ocean. Miljøbilen er produceret med genbrugsmaterialer, solcelledrevet soltag og med et fuldstændigt vegansk interiør. Selv dækkene, der leveres af Bridgestone, er udviklet med fokus på bæredygtighed.

Elbilerne har fået et godt greb om både forbrugere og miljødebatten, ofte koblet til klimamål om reduktion af CO2-udledning. Bilproducenten Fisker går nu syvmileskridt videre ad den grønne vej, når de til november lancerer elbilen Fisker Ocean på Los Angeles Auto Show.

Fisker Ocean er nemlig ikke bare 100 % elektrisk. Den er også produceret med genbrugsmaterialer, solcelledrevet soltag og med et fuldstændigt vegansk interiør, og i sit valg af underleverandører og samarbejdspartnere har Fisker haft miljøhensyn og bæredygtighed som afgørende valgkriterier.

De høje krav til miljø og bæredygtighed skinner eksempelvis tydeligt igennem i Fiskers valg af samarbejdspartner til udvikling af dæk til Fisker Ocean.

Enliten-teknologi tuner skarpt ind på dækkets bæredygtighed
Fisker Ocean bliver originalmonteret med to forskellige, specialudviklede typer dæk fra Bridgestone. På det nordamerikanske marked ruller Fisker Ocean ud på vejene med specialdesignede Alenza Sport helårsdæk, mens Fisker Ocean rammer de europæiske veje på skræddersyede Potenza Sport dæk.

På begge typer dæk er rullemodstanden reduceret for at spare på batteristrømmen. Det er i sig selv ikke så banebrydende.

Det interessante i den sammenhæng er derimod, at Bridgestone i forbindelse med udviklingen af Potenza Sport-dækket, som også fås på det danske marked, har anvendt sin såkaldte Enliten-teknologi, der tuner skarpt ind på dækkets bæredygtighed, både i udvikling og dagligt brug.

I gennemsnit reducerer Enliten-teknologien et dæks rullemodstand med op til 30 % til gavn for bilens energi-forbrug, og dækkets vægt bliver reduceret med op til 20 %. Slankekuren svarer til, at der bliver brugt 2 kg mindre råstofressourcer til at producere hvert enkelt dæk.

Virtuel dækudvikling reducerer ressourceforbrug og miljøbelastning
Fisker ligger i skarp konkurrence med andre bilproducenter for at indfri sine ambitioner om, at Fisker Ocean skal være verdens mest bæredygtige køretøj, og det stiller krav til projektets udviklingstid.

Et af midlerne til reducere time to market og indfri de høje ambitioner går via Bridgestones virtuelle dæk-udviklingsproces, som næsten har halveret produktudviklingstiden for de specialudviklede dæk.

Ved hjælp af sin Virtual Tire Development teknologi kan Bridgestone forudsige et dæks ydeevne på en lang række parametre – dækket bliver udviklet og testet via en såkaldt digital tvilling. Det betyder, at det først er nødvendigt at begynde at producere og teste fysiske dæk langt henne i udviklingsforløbet. Det samlede udviklingsforløb bliver både mere nøjagtigt og fleksibelt, og det reducerer råstofforbrug og CO2-udledning fra fysiske testkørsler med omkring 60 %.

Dækproduktion baseret på vedvarende energikilder
Udover selve dækkets miljømæssige egenskaber, så har Fisker i sit valg af Bridgestone som partner også lagt vægt på Bridgestones massive investeringer i bæredygtighed gennem hele sin værdikæde, fra forskning og udvikling til produktion og detailhandel.

For eksempel, så kommer 100 % af den energi Bridgestone anvender på sine europæiske lokationer fra vedvarende energikilder. Det omfatter blandt andet det europæiske forsknings- og udviklingscenter i Italien, hvor Fisker Oceans dæk er blevet udviklet, og Bridgestones fabrik i Poznan i Polen, hvor dækkene til miljøbilen skal produceres.

Samme miljøfokus gør sig også gældende i Fiskers valg af Magna Steyrs CO2-neutrale anlæg i Graz, Østrig, hvor Fisker Ocean skal fremstilles.

Fisker Ocean får global debut på Los Angeles Auto Show
Fisker Ocean får sin globale debut på det kommende 2021 Los Angeles Auto Show, et af verdens største auto shows, der løber over 10 dage og præsenterer mere end 1000 biler.

Prototype-tests af Fisker Ocean begynder i 4. kvartal 2021, mens produktionen starter til november 2022.


Billeder


Pressekontakt

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation, Bridgestone Danmark
  22 70 11 20

Firma

Bridgestone
Sigma 1
8382 Hinnerup, Danmark

  +45 87 64 66 64
  +45 22 70 11 20

http://www.bridgestone.dk

Modtag nyheder fra Bridgestone Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire