Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
11/04-22   -   Pressemeddelelse

Pas på overlæs, når du sætter elcyklen på bilen



Påskeferien nærmer sig, og det er oplagt at tage cyklerne med på ferie, fx hvis I skal i sommerhus. Har I skiftet til elcykler, kan cykelholderen hurtigt komme til kort. Elcyklerne er simpelthen for tunge, og I kan hurtigt få overlæs på bilen. Brug i stedet traileren til familiens cykler.

Skal I have cyklerne med i sommerhus, så vær opmærksom på, om det er elcykler eller almindelige cykler, I hægter på bilens cykelholder. Der skal ikke mange elcykler bag på bilen, før I risikerer at køre med for tungt læs.

Tjek bilens kugletryk, før du læsser cyklerne på cykelholderen
Cykelholderen skal selvfølgelig være en godkendt model, så I overholder alle lovkrav, og alle cykler kan spændes forsvarligt fast.
Men – en elcykel vejer væsentligt mere end en almindelig cykel. Vægten på elcykler varierer, men regn som udgangspunkt med, at en elcykel vejer 20-25 kg.

- Mange cykelholdere kan tage flere cykler – men selv om alle cyklerne kan spændes forsvarligt fast, så er der alligevel risiko for at køre med for tungt læs, hvis I kører med elcykler. Bilens maksimale kugletryk er ofte 50-75 kg, og det dækker både cykelholder og cykler, advarer Jesper Sørensen, teknisk chef hos Bridgestone.

Tjek mærkatet på cykelholderen, der angiver max last og last pr cykel, hvis du er i tvivl.

Brug traileren til transport af cykler
Skal der flere og tungere cykler med på ferie, end cykelholderen kan klare, så kan løsningen være at bruge traileren. Men husk at tjekke, at den er fit for fight, før I kører afsted med fuldt cykel-læs.

- Et trailerdæk går ofte til, længe før det slides ned. Er det længe siden, traileren har været i brug, så husk at tjekke dækkene, så du ikke pludselig står med en trailer fyldt med cykler og et flækket trailerdæk, råder Jesper Sørensen.

- Tjek også dækkenes mønsterdybde, og kontroller dæktrykket. Husk, at dæktrykket skal være højere end normalt, når du kører med et tungt læs, siger Jesper Sørensen.

Ligesom på biler er den lovpligtige mønsterdybde på trailerdæk 1,6 mm, men Bridgestones tekniske chef anbefaler en mønsterdybde på 3 mm, især på våde veje.

Spænd cyklerne godt fast og fordel vægten
Et sidste råd fra Jesper Sørensen, hvis du skal bruge traileren som cykeltrailer, er at pakke traileren omhyggeligt.

- Når du læsser traileren med cykler, så fordel vægten jævnt. Har du for meget vægt bag i traileren, kan det få den til at slingre. Og sørg for, at hver enkelt cykel bliver spændt godt fast – både for at passe på cyklerne, men vigtigere endnu for at sikre, at de ikke rykker sig løs og falder af traileren til fare for andre trafikanter.

Og så er der bare tilbage at håbe på godt cykelvejr i det danske forår! God ferie og god tur!


Billeder


Pressekontakt

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation, Bridgestone Danmark
  22 70 11 20

Firma

Bridgestone
Sigma 1
8382 Hinnerup, Danmark

  +45 87 64 66 64
  +45 22 70 11 20

http://www.bridgestone.dk

Modtag nyheder fra Bridgestone Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire