Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
07/06-22   -   Pressemeddelelse

Per Damgård Transport fejrer 40-års jubilæum med fuld fart på den grønne omstilling



For 40 år siden fragtede Per Damgård Transport ApS gods på lastbiler med udgangspunkt i Padborg. Det gør de stadig. Men på alle andre parametre har virksomheden undergået en kæmpe udvikling – fra en mindre analog virksomhed, der disponerede på et A4-ark til en fuldt digitaliseret, papirløs og topmoderne, grøn transportvirksomhed.

I september 2021 ansatte virksomheden Thomas Runebo som administrerende direktør, og han er i fuld gang med at strømline den 40 år gamle transportvirksomhed og rykke den ind i en ny grøn verden. Det sker i tæt samarbejde med transportchef Torben Bjerre Stjerne Damgaard, der, som søn af grundlægger Per Damgaard, har været på lønningslisten i 26 år og haft sin daglige gang i virksomheden siden barndommen. Og selvom der er fuld gang i udviklingen og en grøn omstilling, så har værdierne ikke ændret sig, forklarer han:

- Vi er en dansk vognmandsvirksomhed, der holder, hvad vi lover. Ordentlighed er kerneværdien for os, og det vi siger, er det, vi gør! Vi skal levere en god kundeservice og være en ordentlig arbejdsplads. Det var vigtigt for min far, og det er vigtigt for os i dag.

Udskiftning af flåden og Ecopia-dæk over hele linjen
40-års jubilæet fejres ved at udskifte en stor del af flåden med nye lastbiler og nye, miljøvenlige dæk, fortæller administrerende direktør Thomas Runebo:

- Som transportvirksomhed har vi altid været udfordret af dieselforbruget på vores biler. Fordi vi er store CO2-udledere, tager vi nu ansvaret på os og gør noget aktivt for miljøet. Jeg er stolt af, hvor meget vi faktisk gør i forhold til den størrelse virksomhed, vi er. Vi har indkøbt de bedste og grønneste lastbiler fra IVECO og indgået et samarbejde med Bridgestone om montage af Ecopia-dæk på alle biler, og vi har installeret en app fra Bridgestone til at kontrollere dæktrykket.

Med de stigende priser på fossile brændstoffer, er der kommet et øget fokus på dækkets betydning for både miljø og økonomi. Bridgestone og Padborg Dækcenter har vejledt Per Damgård Transport om de bedste dæk til netop deres biler og kørselsmønster. Og her faldt valget altså på Bridgestone Ecopia, som har klassens bedste brændstofeffektivitet og lav rullemodstand, samtidig med den bedste trækkraft på våd vej.

- I Bridgestone har vi fået en aktiv samarbejdspartner, der bringer den nyeste teknologi ind i Per Damgård Transport og bistår os i arbejdet med at blive så miljøvenlige som overhovedet muligt. Med de korrekte dæk og det optimale dæktryk på alle vores lastbiler, kører vi længere på literen. Samarbejdet skal holde os på forkant med udviklingen, så vi fortsætter den gode udvikling også de næste 40 år, siger Thomas Runebo.

Chaufførerne måler dæktrykket med deres mobiltelefoner
Undersøgelser viser, at 20 % af dækkene på erhvervskøretøjer kører med forkert dæktryk . Det giver dårlig brændstoføkonomi, og det koster – både for miljøet og pengepungen.
Derfor har Per Damgård Transport investeret i dæktryksmålere til alle chauffører. FleetPulse er en app fra Bridgestone, som chaufføren downloader til sin telefon. Han sætter en lille ’dongle’ i telefonen, som kommunikerer med sensorer på dækkene, og kan aflæse dæktryk og mønsterdybde, når han går rundt om bilen. Chaufføren krydser af på app’ens tjekliste, som sendes til transportchef Torben Bjerre Stjerne Damgaard.

- Inden for kort tid forventer vi dog at springe på Bridgestone og Web Fleet Solutions online version og går over til direkte lufttryksovervågning i real tid på samtlige hjul. Vi ved, at det allerede nu er et EU-krav, som er ved at blive implementeret, fortæller Thomas Runebo.

Skal noget repareres, tager chaufføren et billede med mobilen og sender det til transportchefen, som så kan afsætte tid til reparation. Det giver ledelsen det fulde overblik over flåden, både for de enkelte køretøjer og samlet.

Thomas Runebo forventer en dieselbesparelse på 4-7 %. Og det er noget, der batter, når virksomhedens 25 lastbiler kører 80-100.000 km. om året.

At køre miljøvenligt og økonomisk handler også om, hvordan den enkelte chauffør kører og læsser bilen. Derfor arbejder Per Damgård Transport med en mentorordning, hvor nyansatte bliver tilknyttet en mere erfaren chauffør. Og med elektronisk flådestyring får ledelsen overblik over det samlede kørselsmønster og kan arbejde for at optimere det.

- Det er fuldstændig som til Formel 1. Bilen skal være toptunet, og der skal være styr på alle detaljer og skrues på selv bittesmå parametre – så skal vi nok komme i mål, både økonomisk og miljømæssigt, afslutter Thomas Runebo.


Om Per Damgård Transport
Per Damgård Transport har 45 medarbejdere og 25 lastvogne. De kører med alle former for stykgods: fødevarer, ståltanke, landbrugsmaskiner, sand, foder, træpiller, sportsudstyr, fliser og havepotter til byggemarkeder og supermarkeder.

Kontaktperson hos Per Damgård Transport A/S:
Thomas Runebo, administrerende direktør
Telefon 73 67 43 45 / mobil 30 16 24 02
thomas@perdamgaard.dk



Relevant information

Per Damgård Transport A/S
www.perdamgaard.dk


Billeder


Pressekontakt

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation, Bridgestone Danmark
  22 70 11 20

Firma

Bridgestone
Sigma 1
8382 Hinnerup, Danmark

  +45 87 64 66 64
  +45 22 70 11 20

http://www.bridgestone.dk

Modtag nyheder fra Bridgestone Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire