Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
19/08-22   -   Pressemeddelelse

Brug for en bil til studiestart? Se dig godt for!



Den længe ventede studiestart på drømmestudiet kan give udfordringer med transporten. Ventelisterne på studiebolig tæt på uddannelsesinstitutionerne er lange, og transporttiden kan blive lang. Måske skal du se dig om efter en ny, brugt bil? Men pas på! Brugtbilsmarkedet er en jungle, som du nemt farer vild i.

Stol ikke blindt på sælgeren og på de oplysninger, du får om bilen, men dobbelttjek dem selv– det er faktisk ret nemt, fortæller teknisk chef for dækproducenten Bridgestone, Jesper Sørensen. Vær kritisk, ellers kan et godt køb vise sig at blive vældig dyrt på den lange bane.

1. Husk at se på totaludgiften – måske bliver det dyrt på sigt
Du sparer selvfølgelig penge ved at købe brugt, men hvordan ser totaludgiften ud? Ældre biler er ofte dyrere i ejerafgift, fordi de har dårligere benzinøkonomi. Til gengæld er værditabet lavere ved køb af en ældre bil. Du får det bedste køb, hvis du køber en bil med nogle år på bagen, der stadig er så ny, at der ikke er mange udgifter på den. Er bilen ældre end seks år, stiger udgifterne til reparationer og vedligehold typisk markant.

2. Undgå at komme til at hænge på en gammel restgæld
Tjek om der er restgæld i bilen, før du skriver under. Hvis der er restgæld i bilen, risikerer du at hænge på den. Det tjekker du nemt på tinglysning.dk: https://www.tinglysning.dk/t/#/top/forespoerg/bilbogen Du skal bruge bilens stelnummer – det står på registreringsattesten.

3. Stol aldrig på en bilsælger – men tjek sælger ud
Better safe than sorry… Tjek om sælger giver dig de korrekte oplysninger på trafikstyrelsen.dk. Her kan du indtaste bilens registrerings- eller stelnummer og få adgang til synsrapporter, du kan se, hvornår bilen blev indregistreret første gang, aflæse dens kilometertal og se, hvornår den var til syn.

4. Har bilen tidligere haft skader?
Spørg efter bilens servicebog.

5. Tjek dækkene grundigt
Dækkene er dit eneste kontaktpunkt med vejen og særdeles vigtige for din sikkerhed, understreger Jesper Sørensen fra Bridgestone.
Så ned på knæ og undersøge dækkene: er de slidt ens, og er det samme type dæk for og bag? Er dæk slidt uensartet, kan det være tegn på, at bilen har mekaniske problemer. Og hvor slidt er dækkene egentlig? Undersøg dem grundigt for revner eller slid og tjek mønsterdybden. Det gør du nemt med en tændstik – 3 mm. svarer til svovlstykket.

- Vi anbefaler klart at udskifte dæk før de når ned på 1,6 mm. Når dækkene bliver slidt, forringes deres præstationsevne – det er især bremselængden på våd vej og evnen til at modstå akvaplaning, og det har betydning for din sikkerhed, advarer Jesper Sørensen.
Sørg for at forhandle dig frem til at få vinter-eller sommerdæk med til bilen også. Og husk at tjekke mønsterdybden på dem også. Kig også efter, om der er reservehjul eller lappekit med til bilen og tjek standen på det.

6. Kig forruden grundigt igennem for stenslag
Selv et lille slag kan hurtigt udvikle sig til en revne.

7. Kig på lakken
Er den ensartet – er der ridser eller mærker i lakken? Er der rust på bilen?

8. Prøvekør bilen
Giv den gas og husk at køre både i by og på motorvej. Du skal ikke nøjes med en fem minutters tur. Kør mindst 20 kilometer, så du får en god fornemmelse af bilen, og hvordan den er at sidde i. Bilen må ikke ryste, rasle eller have mystiske lyde, hverken ved start eller kørsel.
Tænd også for ventilationsanlægget – både på varme og kulde og tjek, at sædevarmen virker. Sørg for at indstille sædet og rattet, så du sidder godt og mærk efter, om pedaler og gear føles OK.

9. Overvej at købe hos en forhandler
Selvom tillid er godt, er viden bedre – og hvis der ikke er noget at skjule, har sælger heller ikke noget imod, at du går grundigt til værks og sikrer dig et godt køb, og så er der ikke noget i vejen med at købe brugt bil af private. Men husk, hvis du køber bil hos en forhandler, har du to års reklamationsret.

Billeder


Pressekontakt

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation, Bridgestone Danmark
  22 70 11 20

Firma

Bridgestone
Sigma 1
8382 Hinnerup, Danmark

  +45 87 64 66 64
  +45 22 70 11 20

http://www.bridgestone.dk

Modtag nyheder fra Bridgestone Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire