Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/10-22   -   Pressemeddelelse

Her må du ikke spare: skift altid alle 4 dæk på en gang



Det er tid til at skifte til vinterdæk. Er dine vinterdæk slidt ned og skal skiftes, ja, så er det jo en oplagt tanke at spare dæk-pengene til baghjulene, hvis det fx kun er forhjulene, der er slidt ned. Men alle 4 dæk skal skiftes på en gang!

Hver år kommer det bag på mange, at det er blevet tid til at skifte til vinterdæk. Uanset om du selv skifter dæk, eller du får dit værksted til at gøre det, så tjek allerede nu, om dine vinterdæk er klar til en sæson mere, eller om du skal investere i nye dæk.

En oplagt, men rigtig dum idé
Dæk slides ikke altid ens – og står du med 4 dæk, hvor det fx kun er forhjulene, der er slidt ned, ja, så er det nærliggende kun at skifte forhjulene.

Men det er en rigtig dum idé, fortæller Jesper Sørensen, teknisk chef hos Bridgestone.

- Dæk slides forskelligt afhængig af, om bilen er forhjuls- eller baghjulstrukket. Derfor er det fristende at nøjes med at skifte et par ad gangen, når fordæk eller bagdæk er ved at være slidt ned. Men det er en rigtig dum idé, fordi det går ud over bilens styre-egenskaber.

Bilen slår ud med bagenden
- Tag nu fx en forhjulstrukket bil med nye dæk på forhjulene og slidte – men stadig lovlige – dæk på baghjulene. Kommer du kørende en efterårsmorgen på en våd vej og skal gennem et sving, risikerer du, at bilen overstyrer – dvs. slår ud med bagenden og drejer rundt om sig selv. Man kan selv ved meget lav hastighed miste kontrollen over bilen, forklarer Jesper Sørensen.

- Og omvendt, kører du med slidte fordæk og nye bagdæk, så risikerer du, at bilen understyrer – dvs. du mister vejgrebet, og du fortsætter ligeud i svinget og ender i rabatten.

Vælg et godt vinterdæk der passer til det danske vejr
Jesper Sørensen har også et godt råd, hvis du skal ud og købe nye vinterdæk: brug de store bilorganisationers dæktest til at vælge dæk.

Bilorganisationerne tester fx vinterdæk på både tør og våd vej og i sne, de tester bremselængde, styreegenskaber, vejgreb, akvaplaning, sidestabilitet, rullemodstand, dækstøj – kort sagt, dækkene bliver testet på kryds og tværs.

- Når man ser på det danske vintervejr, er det som regel vådt og gråt. Derfor kan jeg kun opfordre danske bilister til at vælge et vinterdæk, der viser gode resultater på våd vej. Et oplagt valg vil fx være Bridgestones Blizzak LM005, der er en meget sikker allrounder om vinteren med toppræstationer på våde og kolde veje, råder Jesper Sørensen.

De seneste tre år har Blizzak LM005 vundet ikke mindre end 15 dæktests. I dette års vinterdæktest har både tyske AUTO BILD sportscars, tyske AutoZeitung og engelske Tyre Review kåret Blizzak LM005 som vinder.


Billeder


Pressekontakt

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation, Bridgestone Danmark
  22 70 11 20

Firma

Bridgestone
Sigma 1
8382 Hinnerup, Danmark

  +45 87 64 66 64
  +45 22 70 11 20

http://www.bridgestone.dk

Modtag nyheder fra Bridgestone Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire