Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
25/04-23   -   Pressemeddelelse

7 ting, du skal have styr på, hvis du selv skifter dæk



Temperaturen har oversteget 7 grader, også om natten. Det betyder, at det er tid at skifte til sommerdæk. Du kan sagtens selv skifte hjul på din bil, men der er ting, du skal være opmærksom på, hvis du skal køre sikkert. Christian Jensen, tekniker hos Bridgestone, guider dig gennem et trygt hjulskifte.

Allerførst, så skal du have fuldstændig styr på, at de hjul, du monterer, er sikre at genbruge. Dækkene er den eneste kontaktflade mellem dig og vejen og yderst vigtige for din sikkerhed. Er du det mindste i tvivl, så overlad opgaven til et autoriseret værksted eller et dækcenter, lyder det fra dækeksperten. Overvej også gør-det-selv-projektet, hvis du kører elbil – den er meget tung selv at stå med.

1. Kig sommerdækkene grundigt igennem og brug dem kun, hvis de er helt i orden. Du skal se efter uregelmæssigt slid, skæreskader, udrivninger, revner eller buler i dækket. Tjek om sten eller andre skarpe genstande har sat sig fast i dækket.

2. Mål mønsterdybden – den er essentiel for sikker kørsel. Bridgestones tekniske chef anbefaler en mønsterdybde på minimum 3 mm for optimal sikkerhed især på våde veje. Det danske lovkrav er på 1,6 mm, det svarer til tykkelsen på en tændstik. Brug enten en tændstik eller en mønsterdybdemåler – mål på alle fire dæk i hver af de centrale riller og på mindst to punkter i hver rille.

3. Gennemgå fælgene – skader på bilens fælge kan beskadige dækkene. Sørg også for at rense dem, før du sætter de nye dæk på.

4. Hvor gamle er de dæk, du har liggende egentlig? Et dæk holder ikke evigt!
Den absolutte maximum-alder for dæk er 10 år, siger Christian Jensen, men allerede når dækket er over fem år gammelt, bør det efterses af en fagperson regelmæssigt. Kører du elbil, skal du være opmærksom på, at dækkene slides anderledes – og hurtigere – end du er vant til, fordi bilen er væsentlig tungere.

5. Husk at du ikke må kombinere vinterdæk og sommerdæk – du skal skifte alle fire dæk samtidig. Du må dog gerne kombinere forskellige fabrikater og mønstre, men det fraråder Christian Jensen.
Det er ikke nødvendigt at skifte alle fire dæk på en gang, hvis det kun er det ene par, der er slidt ned. Her skal du bare huske, at de nyeste dæk skal monteres bag på bilen.

6. Når du monterer hjulene, skal du sikre dig, at de er monteret korrekt i forhold til omløbsretningen – du kan se det på pilen på dækkets sidevæg.

7. Spænd bolte og møtrikker med en momentnøgle og husk at efterspænde dem, når du har kørt 200 km.

God arbejdslyst! Og husk, hvis du er tvivl, så sving ind forbi dit værksted eller din dækforhandler til et eksperttjek.

Billeder


Pressekontakt

Lotte Bodilsen
PR og kommunikation, Bridgestone Danmark
  22 70 11 20

Firma

Bridgestone
Sigma 1
8382 Hinnerup, Danmark

  +45 87 64 66 64
  +45 22 70 11 20

http://www.bridgestone.dk

Modtag nyheder fra Bridgestone Danmark på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire