Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
02/07-13   -   Pressemeddelelse

Murens fald og rejsning med BunkerLove Festival 2013

Kunst og kulturforeningen BunkerLove, der i marts vandt Region Nordjyllands Kulturpunkt-pris, fester og fejrer menneskers kunst i hele juli måned. Det foregår i forskellige bunkerlandskaber ved den jyske vestkyst, i Hirtshals søndag d. 7 juli, ved Grønhøj strand d. 14 juli og i Furreby ved Løkken d. 21 juli.

Festivalrækken på 3 har forskellige tematikker, der snor sig om et kunstnerisk projekt om transformation. Om udtryk for kærlighed i rå og golde landskaber. Samtidig udforsker åbningsfestivalen d. 7 juli under overskriften "˜Årvågen' alternative samarbejder, og udfordrer vores vante blik. Fra kl. 15-22 bydes på et brag af en søndagsudflugt, når en bunker i Hirtshals bunkeranlæg vil være nidkært dekoreret med blomster og danne ramme for en ceremoniel udrensning af religiøse besættelser. Værket "˜A Cottage for Yemanja' bringer højtideligt og festligt dans og sang i spil over bunkeranlæggets grønne bakker og ned til den hvide strand og en våd grænse mod resten af verden. Her venter Buddha, ude af et lønkammer, med plads til bøn og fortabelse. Og ude i bunkerne i bakkerne kan man måske høre nogen der taler med Ham, eller til nogen et sted i hvert fald.

Bidragsyderne er et mix af lokale, regionale og internationale kræfter og tæller festivalens koordinator og skaber af åbningsceremoniens "˜blomsterbunker' Inge Tranter (DK/ ZA). Inge deltog sammen med Meile Sposmanyte (DK/ LT) i BunkerLove's pilotprojekt ved Furreby strand sidste sommer, og i år står Meile bag 111 Buddha (skulptur/ audio). I ceremonien er Sandro Masai (DK/ BR) og Michael Richardt Petersen (DK/ NI) centrale performere. Der vil være skattejagt for børn og Gigantic Hamburger sender spådomme fra USA, og vi har præmier til vinderne af tegnekonkurrencen. Der vil blandt flere kunstværker være Capoeira, samba, og latin jazz på Vendelbomål. Kom!

På festivalen er der kl. 19.30 premiere på teaterstykket A Walk in the Dark, som er baseret på Spoon River-antologien, der i originalmanuskriptet foregår på en kirkegård og er de dødes sjælsessenser. Amerikanske Edgar Lee Masters skrev teksterne i 1915, og dramatiker Lars Ditlev Johansen har nu iscenesat dem til bunkerlandskaber. Han spiller med Birthe Rosenfeldt og Lars Olsen fra Åsen Teater, og med uafhængige skuespillere Marie Eriksen, Kaare Bjørn Vad og Anita Holst Sørensen.

Som opvarmning til Årvågen BunkerLove holdes et særligt Pecha Kucha-arrangement på Nordsøen Oceanarium i Hirtshals d. 6 juli kl 19.30. Blomsterbunkeren og elementer fra festival kan også ses i Hirtshals bunkeranlæg i ugen efter festivalen, hvor dramaet A Walk In the Dark spiller følgende onsdag til lørdag, kl 21.30. Alle arrangementer er gratis og alle er velkomne.

Se kunstnerne på www.bunkerlove.dk/hirtshals2013
Alle arrangementer www.bunkerlove.dk/festival

Om BunkerLove
BunkerLove er en frivillig forening og årligt tilbagevendende festival, der har som mission at transformere bunkerne i Atlantvolden fra Norge til Frankrig til kunstværker. BunkerLove 2013 er støttet af Region Nordjylland og det officielle 'Kulturpunkt 2013' for regionen. Projektet er bl.a. støttet pga. sin innovative tilgang til bunkernes funktion, og afhænger af en lang række samarbejder med erhvervsliv, offentlige institutioner, samt private og forenede kultur, kunst og bunkers-interesserede. På 3 søndage i juli måned bydes på forskelligtartede transformationer af bunkers langs den nordjyske vestkyst - start i Hirtshals søndag. d. 7 juli til Årvågen BunkerLove festival, Grønhøj d. 14 juli til Chilled BunkerLove festival og Furreby ved Løkken d. 21 juli til Folkets BunkerLove festival.
www. Bunkerlove.dk/festival

Pecha Kucha Nordsøen Oceanarium BunkerLove opvarmning
Dato: Lørdag d. 6 juli kl. 19.30
Sted: Oceanarium, Willemoesvej 2 9850 Hirtshals
Bunkerlove.dk/oceanarium

Årvågen BunkerLove Hirtshals
Dato: Søndag d. 7 juli 2013 kl. 15 - 22
Sted: Hirtshals Fyr og Bunkeranlæg, Fyret 2, 9850 Hirtshals
Bunkerlove.dk/hirtshals2013

Chilled BunkerLove Grønhøj strand
Dato: Søndag d. 14 juli fra kl. 15.00
Sted: Grønhøj strand, ved bunkeren ved kiosken og på stranden
Bunkerlove.dk/groenhoej2013

People's BunkerLove Furreby v/Løkken
Dato: Søndag d. 21 juli fra kl. 15.00
Sted: Furreby strand lidt nord for Løkken
bunkerlove.dk/furreby2013

Platform 4 opvarmning - In A Silent Wave m.fl.
Dato: Lørdag d. 13 juli kl. 19.00
Sted: Platform 4, Karolinelundsvej 38, Aalborg

Teaterstykket til bunkerlandskaber A Walk In The Dark spiller udover festivaldagene, d. 10, 11, 12 og 13 juli i Hirtshals bunkeranlæg, samt d 19 og 20 juli i Løkken Plantage alle dage kl. 21.30
www.bunkerlove.dk/walking

Relevant information

http://www.bunkerlove.com


Billeder


Pressekontakt


Firma

BunkerLove Association
Harald Fischers vej 33
9480 Løkken, Danmark

  +45 28 18 57 30
  +45 28 78 65 43

http://www.bunkerlove.com

Modtag nyheder fra BunkerLove på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire