Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
18/10-11   -   Pressemeddelelse

WOMEX tyvstarter med guitarvirtuos på Statens Museum

WOMEX tyvstarter med guitarvirtuos Vishwa Mohan Bhatts indiske gruppe Desert Slide på Statens Museum For Kunst den 19. oktober

Verdensmusikkens største festival, WOMEX, kommer til København i oktober måned. Allerede en uge før festivalstart kan man opleve et af de absolutte højdepunkter fra WOMEX 2010, den indiske guitarist, Vishwa Mohan Bhatt og Desert Slide.

Koncerten den 19. oktober (skolernes efterårsferie) er et warm-up-arrangement til hovedbegivenheden, WOMEX 2011, der sender publikum Jorden Rundt På Fire Dage den 26.-29. oktober i DR Koncerthuset.

Nomademusik fra Rajasthan
Vishwa Mohan Bhatt var i lære hos sitarlegenden Ravi Shankar, men det var hans kærlighed til den nordamerikanske slide guitar, som inspirerede ham til at opfinde Mohan Veena, en 19-strenget hybrid guitar, som i dag er anerkendt i indisk musikkultur. I 1994 vandt Bhatt en Grammy for albummet A Meeting By The River med Ry Cooder, som få år senere lavede Buena Vista Social Club.
Desert Slide, som var en af de helt store oplevelser under WOMEX 2010, er Vishwa Mohan Bhatts samarbejde med nomademusikerne i Divana Ensemble, som kommer fra Rajasthan i det nordlige Indien.

Der er lagt op til en spirituel rejse gennem de golde områder i Tharørkenen med inspiration fra hinduistisk folkemusik. Mohan Veenaens høje toner flettes sammen med meditativ chanting og sang, med legende melodier fra det persiske strengeinstrument kamancheh og ekstatiske rytmer fra klassiske indiske percussion-instrumenter.

Statens Museum for Kunst bakker op om Womex og holder denne onsdag aften i efterårsferien særåbent helt til kl. 22.
Udover koncerten er det derfor muligt at besøge Caféen samt se de aktuelle udstillinger: De nye præsentationer af samlingerne; Dansk og Nordisk Kunst 1750-1900 og Fransk Kunst 1900-30 samt særudstillingen "Toulouse Lautrec. Den Menneskelige Komedie".

WOMEX Warm-up: Desert Slide
Statens Museum For Kunst
Onsdag den 19. oktober, kl. 19.00
Koncerten er gratis

Om WOMEX
WOMEX - verdens største festival og brancheevent for verdensmusik - finder sted fra den 26. til den 29. oktober i Forum og DR Koncerthuset i København.
Festivalen startede som en lille messe med navnet World Music Expo i Berlin i 1994. Siden er den vokset stødt. Europæiske storbyer som Berlin, Bruxelles, Marseille, Stockholm og Sevilla har haft tre-årige værtskaber af WOMEX, der i år afholdes for tredje og sidste år i København (2009-2011). Bag WOMEX Copenhagen står WorldMusicFair Copenhagen - en sammenslutning af: Roskilde Festival, Center for Kultur og Udvikling, Copenhagen Jazz Festival, Global Cph, Wonderful Copenhagen og World Music Denmark.

Website: http://www.womex.dk/

Relevant information

http://jazz.dk


Pressekontakt


Firma

Copenhagen Jazz Festival
Sankt Peders Stræde 28C
1454 København K, Danmark

  3136 7584
  3136 7584

http://jazz.dk

Modtag nyheder fra Copenhagen Jazz Festival på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire