Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
21/11-16   -   Pressemeddelelse

Ny byggeprognose efter 3. kvartal: 6 % vækst i 2016

Byggeriet har overordnet set udviklet sig stabilt i tredje kvartal, som dog også har budt på forskydninger. Der er kommet endnu mere gang i Region Hovedstaden og i Region Midtjylland i tredje kvartal, og byggeriet i Region Hovedstaden sætter nu ny rekord.

Byggefakta A/S har netop udgivet den nye kvartalsrapport "Trends for byggebranchen Q3 2016", der indeholder en opgørelse af igangsatte projekter i årets første 9 måneder af 2016 samt prognoser for resten af året.

"Der har ikke været de store udsving i prognoserne for byggeriet i tredje kvartal overordnet set. Der forventes fortsat fremgang for byggeriet på 6 pct. i 2016 i forhold til niveauet 2015. Det svarer til, at der bliver igangsat byggeprojekter for knap 71,3 mia. kr. i Danmark i år. Dog har tredje kvartal budt på nogle regionale forskydninger", fortæller Jens Slotte Johansen, adm. direktør i Byggefakta A/S.

Byggeriet i Region Hovedstaden sætter ny rekord
Prognosen for Region Hovedstaden er også i tredje kvartal blevet opjusteret. Opjusteringen skyldes, at der er blevet igangsat flere projekter end forventet. Det forventes nu, at der igangsættes projekter for 31,5 mia. kr. i regionen i 2016, hvilket er en fremgang på 26 pct. sammenlignet med 2016. Ifølge den nye prognose udgør byggeriet i regionen nu 44 pct. af det samlede byggeri i 2016, hvilket er et historisk højt niveau sammenlignet med tidligere år, hvor regionen typisk har siddet på mellem 35-40 pct. af markedet.

Normalisering af aktiviteten i Midtjylland i 2016
Tredje kvartal har også budt på fremgang i Region Midtjylland, og prognosen er opjusteret markant. Det forventes nu, at der igangsættes projekter for 16,3 mia. kr. i regionen i 2016, hvilket dog fortsat er en tilbagegang på 19 pct. ift. niveauet i 2015.

Efter et boom i byggeriet i 2015 ser det ud til, at byggeaktiviteten i regionen i 2016 rammer et mere normalt niveau igen. Med opjusteringen af prognosen efter tredje kvartal udgør byggeriet i regionen 23 pct. af det samlede byggeri i 2016, hvilket er et fint niveau sammenlignet med tidligere år.

Der er blevet længere mellem kranerne i Region Sjælland
Anderledes ser det ud i Region Sjælland, hvor prognosen er nedjusteret med hele 1,2 mia. kr. i tredje kvartal. Nedjusteringen skyldes, at flere planlagte projekter er blevet udskudt til 2017. Det forventes nu, at der igangsættes projekter for 8 mia. kr. i regionen i 2016, men sjællænderne kan altså fortsat se frem til fremgang for byggeriet på hele 32 pct. ift. 2015. Byggeriet i regionen forventes dermed at udgøre 11 pct. af det samlede byggeri mod kun 9 pct. i 2015.

Tilbagegang og lav aktivitet i Syddanmark
Det er dog et noget andet billede, der tegner sig i Region Syddanmark, hvor prognosen også er nedjusteret med 847 mio. kr. i tredje kvartal. Det forventes nu, at der igangsættes projekter for 9,9 mia. kr. i regionen i 2016, hvilket stort set er samme lave niveau som i 2015.
"Byggeriet i Region Syddanmark forventes nu også i 2016 at ramme et meget lavt niveau, ligesom vi så det tilbage i 2015. Det gælder både, når man ser på værdien af det igangsatte byggeri, men også når man ser på regionens andel af totalmarkedet i forhold til tidligere år. Generelt er begge år i regionen kendetegnet ved meget få store projekter", tilføjer Jens Slott Johansen.

Stabil udvikling men lavt niveau i Nordjylland
Forventningerne til byggeriet i Region Nordjylland er stort set uændret efter tredje kvartal, hvilket betyder at nordjyderne fortsat kan se frem til et fald i aktivitetsniveauet på 18 pct. i forhold til 2015. Det forventes nu, at der igangsættes projekter for knap 5,6 mia. kr. i regionen. Byggeriet i regionen udgør dermed 8 pct. af det samlede byggeri i Danmark i 2016, hvilket må betegnes som et relativt lavt niveau sammenlignet med tidligere år.

Rapporten kan frit citeres med behørig kildeangivelse.

Relevant information

Hent den nye kvartalsrapport Trends for byggebranchen her
www.byggefakta.dk/trends-for-byggebranchen


Billeder


Pressekontakt


Firma

Byggefakta A/S
Stationsparken 25, 2. sal
2600 Glostrup, Danmark

  70253031
  22477416

http://www.byggefakta.dk

Modtag nyheder fra Byggefakta A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire