Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/10-14   -   Pressemeddelelse

Væksten i byggeaktiviteten er fortsat i 3. kvartal

CRM-Byggefaktas kvartalsrapport 'Trends for byggebranchen Q3 2014' viser fortsat vækst i den danske byggebranche. Byggeaktiviteten i 2014 forventes nu at vokse med hele 16% i forhold til 2013. Fremgangen skyldes, at der er igangsat flere byggerier end forventet i årets første 9 måneder.

Prognosen efter 3. kvartal er realiseret viser fortsat fremgang for byggeaktiviteten i Danmark. Forventningerne er opjusteret med 2 procentpoint siden Trends Q2 fra juli. Totalmarkedet i 2014 forventes dermed at udgøre 67,7 mia. kr., hvilket er 16% over niveauet i 2013. I reelle tal er der tale om byggerier for 9,2 mia. kr. mere end i 2013.

Fremgang i Region Hovedstaden
"Den positive trend, vi har set i årets første seks måneder, er fortsat i tredje kvartal. Der bliver igangsat flere byggeprojekter i Danmark. Der har især været fremgang i Region Hovedstaden, hvor aktivitetsniveauet nu forventes at ligge hele 17% over niveauet i 2013. Derudover har også Region Syddanmark oplevet vækst i det seneste kvartal, og forventningerne til aktiviteten i regionen ligger nu 38% over niveauet i 2013. Region Sjælland er den eneste region, der oplever en tilbagegang i byggeaktiviteten fra 2013 til 2014", fortæller direktør Jens Slott Johansen, CRM-Byggefakta.

Boliger fylder mest i 2014
Når vi ser på byggeriets hovedgrupper, er det fortsat 'Boliger', 'Anlæg' samt 'Skoler, uddannelse og forskning', der oplever markant fremgang ift. 2013. Hovedgruppen 'Skoler, uddannelse og forskning' har udviklet sig positivt i 3. kvartal og forventes nu at vokse med 2,9 mia. kr. ift. niveauet i 2013. Desuden vokser hovedgruppen 'Anlæg' med 3,2 mia. kr. ift. 2013.

Højdespringeren er stadig hovedgruppen 'Boliger', der vokser over 5 mia. kr. i 2014. Dermed udgør boliger hele 25% af totalmarkedet i 2014.

De almene boligselskaber sidder på renoveringsmarkedet
Trends for byggebranchen indeholder som noget nyt, alle projekter fordelt efter byggearterne: Nybyg, renovering, kombination og anlæg både i forhold til bygherretyper og hovedgrupper. Der renoveres boliger for ca. 8 mia. kr. i 2014, heraf renoverer de almene boligselskaber alene for 7,1 mia. kr. i 2014 mens de kun tegner sig for nybyggeri for knap 2 mia. kr.
Det er de almene boligselskaber, sammen med staten og de private bygherrer, der driver væksten i 2014.

"I tredje kvartal har vi især set en positiv udvikling for de private bygherrer, og det er positivt, da det vidner om konjunkturmæssige forbedringer på markedet", fortæller Jens Slott Johansen.

Datagrundlag af høj kvalitet
Rapportens data dækker både offentlige og professionelle private byggerier. Data dækker både ny-, til- og ombygninger, ind- og udvendige renoveringer samt anlægsarbejde. Tallene dækker ikke Hr. og Fru Jensens byggeri af et nyt parcelhus eller en ny carport. Totalsummen for et byggeprojekt registreres i statistikken i den måned, hvor byggeriet igangsættes. Metoden gør, at CRM-Byggefakta før nogen andre kan se ændringer i konjunkturer samt ændringer inden for hovedgrupperne og bygherretyperne.

'Trends for byggebranchen Q3 2014' dækker en opgørelse over igangsatte byggeprojekter i årets første 9 måneder samt prognoser for resten af 2014. Rapporten indeholder 39 statistikker og prognoser, samt 20 top-10-lister for geografi, aktører og bygherretyper. Dermed kan det direkte aflæses, hvor i landet der er mest gang i byggeriet samt hvilke typer projekter, der arbejdes med. Ved indsamlingen af informationer til rapporten har researchafdelingen hos CRM-Byggefakta været i kontakt med beslutningstagerne på hvert byggeprojekt op til 10 gange. Dermed er der samlet set gennemført ca. 100.000 research-interviews fordelt på 13.000 byggeprojekter for at tilvejebringe og verificere rapportens data.

Rapporten 'Trends for Byggebranchen Q2 2014' er til fri download på:
http://www.byggefakta.dk/trends

Der kan frit citeres med behørig kildeangivelse.

Billeder


Pressekontakt


Firma

Byggefakta A/S
Stationsparken 25, 2. sal
2600 Glostrup, Danmark

  70253031
  22477416

http://www.byggefakta.dk

Modtag nyheder fra Byggefakta A/S på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire