Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
27/11-07   -   Pressemeddelelse

Ny musikpris til to helt unge kometer

Sigurd & DR Radiosymfoniorkesteret og DAMUSA uddeler for 1. gang - Musikskoleprisen 2007

Sigurd´s, DR Radiosymfoniorkestret´s og DAMUSA´s nyindstiftede Musikskolepris uddeles første gang d. 9. december i Radiohuset koncertsal ved en TV- transmitteret koncert på DR 1. Dommerkomiteen havde en vanskelig opgave, da de indsendte cd´er vidnede om høj kvalitet hos de unge musikere. Prisen bliver delt mellem to meget talentfulde musikere, som til trods for, at de spiller hver sit instrument, har en del til fælles. Blandt andet efternavnet, men de er altså ikke i familie med hinanden. Fælles for dem er også et bemærkelsesværdigt niveau på deres instrumenter. Dommerne brugte ord som; velfunderet, virtuos og topklasse. De to modtagere af prisen er:

Anna Egholm og Jonas Egholm

Anna Egholm fra Hvidovre er 11 år og spiller violin. Den 10 årige Jonas Egholm kommer fra Børkop ved Vejle og spiller guitar. De får hver 12.500 kr. overrakt ved koncerten og skal samtidig være solister med DR Radiosymfoniorkestret ved en række koncerter under titlen: DR Jul med Sigurd og Symfoniorkestret.

Kort om Anna Egholm

Hvis nogen synes, de genkender Anna på billedet, er det nok ikke forkert. Anna har et imponerede CV allerede nu, og det fortæller om en utrolig aktiv pige ikke bare i musikkens verden, men også i teaterets, filmens og TV´s verden. Anna har nemlig medvirket i flere film, bl.a. Oscar og Josephine, et afsnit af TV- serien "Ørnen" og er netop blevet færdig med optagelserne til de nye afsnit af serien Max på DR1. På violinen er hun heller ikke noget ubeskrevet blad, og hun har bl.a. været med i årets udgave af Spil for Livet. Anna siger selv om prisen og sit violinspil: " Jeg glæder mig bare rigtig meget til at skulle spille med symfoniorkeret i nogle store flotte koncertsale, og det bliver dejligt med mange publikummer. Jeg tror det bliver rigtig sjovt. Jeg har spillet violin i 5½ år, og jeg vil meget gerne være violinist, når jeg bliver voksen. Lige nu spiller jeg på Københavns Musikskole, hvor jeg er med i et strygerorkester." Anna fortæller også, at når hun ikke spiller skuespil eller violin, laver hun lektier eller løber på skøjter, og så holder hun af naturen og små dyr.

Kort om Jonas Egholm

Jonas er elev på Musikskolen Vejle Kommune, hvor han har spillet guitar i 3 år og 2 måneder. Jonas har på den korte tid allerede gjort opmærksom på sit talent ved flere lejligheder. I november 2006 deltog han på et kursus i Aalborg Internationale Guitarfestival. En udsendt journalist fra det engelsksprogede magasin Classical Guitar blev så begejstret for Jonas´s guitarspil, at det blev til en særlig og meget rosende omtale i dette års marts nummer. I juni måned deltog han for første gang i en konkurrence. Til trods for, at han var den yngste deltager, opnåede han at komme i finalen og få en andenplads. Jonas fortæller, at han slet ikke kunne tro, det var rigtigt, da han fik overbragt nyheden om prisen. "Det er fantastisk, det er helt vildt, og jeg havde slet ikke regnet med det. Jeg glæder mig bare helt vildt til at spille med symfoniorkesteret og møde Sigurd." Jonas fortæller, at han lige har fået en ny og dyr guitar, og nogle af pengene skal nok bruges på den. Den øver han på 2 til 2½ time hver dag, og om sin øvrige fritid siger han. "Jeg har mange venner, og sammen spiller vi playstation, computer, og vi spiller også meget fodbold udenfor."

De har begge valgt at spille spanske komponister. Anna spiller "Spansk Dans" af Manuel de Falla, og Jonas spiller Villano fra "Fantasí Para un Gentilhombre" af Joaquin Rodrigo.

Jonas og Anna kan høres ved flg. koncerter:

d. 7. dec. Musikteatret Holstebro Hallen, Anna og Jonas
d. 8. dec. Musikhuset Aarhus, Anna og Jonas
d. 9. dec. Radiohusets Koncertsal, Anna og Jonas
d.11. dec. Lillebæltshallen i Middelfart, Jonas
d. 12. dec. Musikhuset Esbjerg, Jonas
d. 13. dec. Deutsches Haus i Flensburg, Jonas

En række andre musikskoleelever gjorde så stort et indtryk, at Sigurd inviterede dem til at spille ved en koncert sammen med ham og DR Radiosymfoniorkestret. Derfor får publikum lejlighed til at høre Rasmus og Julie Schade fra Lille Skensved ved koncerten i Ringsted. De er begge elever i Vordingborg Musikskole. I Middelfart spiller Sophie K. Møller Jakobsen fra Musikskolen Vejle Kommune på sin tværfløjte. Sophie kommer fra Vejle. Endelig skal Sofie Frisk spille trompet i Esbjerg og i Flensburg. Sofie er elev på Åbenrå Musikskole og kommer fra Bolderslev.

Relevant information

http://www.damusa.dk


Pressekontakt


Firma

DAMUSA
C/o Odsherred Musikskole Centervejen 4 A
4550 Asnæs, Danmark

  +45 28 93 19 69

http://www.damusa.dk

Modtag nyheder fra DAMUSA på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire