Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
26/10-12   -   Pressemeddelelse

Nu skal ministeren sætte fiskeriet i gang

Der er nu næsten gået tre uger siden ICES offentliggjorde deres rådgivning om sperling, hvor de anbefaler et fiskeri på 100.000 tons i den resterende del af 2012. Men EU-Kommissionen har endnu ikke fået meldt en kvote ud, og nu er tålmodigheden brugt op hos Danmarks Fiskeriforening.

- Fødevareminister Mette Gjerskov skal sætte fiskeriet i gang, og det skal hun gøre med det samme. Der er ingen grund til at vente mere på EU - det her koster fiskerne mindst 1 millioner kroner for hver dag, der går uden fiskeri på sperling, siger formanden for Danmarks Fiskeriforening, Svend-Erik Andersen.

Industrifiskerne er i forvejen i knæ, fordi de i foråret ikke fik den forventede kvote på tobis, og nu har de altså i snart tre uger ventet på grønt lys for at fiske på sperling.

- Jeg har så sent som i dag fået et opkald fra et fartøj ude på havet, der bare venter på, at kvoten bliver meldt ud. Og det er meget frustrerende, når nu vi har en rådgivning, der er så klar, og vi samtidig har så lidt tid til at fange kvoten, at der bliver smølet i EU. Det kan kun ministeren rette op på, og det skal hun ved at sætte fiskeriet i gang med det samme, siger Svend-Erik Andersen.

Rådgivningen fra ICES - Det Internationale Havforskningsråd - lyder på, at der kan fiskes op til 101.000 tons. Vurderingen fra Fødevareministeriet var for tre uger siden, at danske fiskere kunne nå at fiske for 100 mio. kroner, men det er ikke muligt længere, fordi fiskeriet stopper til nytår.

Relevant information

http://www.dkfisk.dk


Pressekontakt


Firma

Danmarks Fiskeriforening
Nordensvej 3
7000 Fredericia, Danmark

  76109660

http://www.dkfisk.dk

Modtag nyheder fra Danmarks Fiskeriforening på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire