Få dit eget presserum

Få dit eget presserum
29/07-11   -   Pressemeddelelse

Større danske banker udviser stor modstandsdygtighed i EU-stresstes

De fire deltagende danske banker i EU-stresstesten udviser alle stor modstandsdygtighed over for en negativ udvikling i de makroøkonomiske forhold. Danske Bank, Jyske Bank, Nykredit og Sydbank kommer ud af testen med egentlige kernekapitalprocenter i intervallet 9,4-13,6 pct., væsentligt over testens minimumskriterium på 5 pct.

EU-stresstesten for 2011 er udført af Den Europæiske Banktilsynsmyndighed (EBA) i samarbejde med de nationale myndigheder, Den Europæiske Centralbank (ECB), Europa-Kommissionen (EC) og Det Europæ-
iske Udvalg for Systemiske Risici (ESRB). Fra Danmark deltog Danmarks Nationalbank og Finanstilsynet som nationale myndigheder.

EU-stresstesten, som involverer 90 banker i 21 lande, har til formål at vurdere de europæiske bankers modstandsdygtighed over for alvorlige stød og deres solvens i hypotetiske stressscenarier under visse restriktive forhold.

Antagelserne og metodologien er udviklet med henblik på at vurdere bankernes kapitaldækning i forhold til et kriterium for den egentlige kernekapital på 5 pct.

"De danske stresstestresultater viser, at selv i stressscenariet er alle fire danske banker velkapitaliserede og robuste over for forringelser i kreditkvaliteten af deres udlånsporteføljer," siger direktør for Finanstilsynet, Ulrik Nødgaard.

"Stresstestresultaterne understøtter vores synspunkt om, at den altovervejende del af den danske banksektor er velkonsolideret og modstandsdygtig," udtaler nationalbankdirektør Nils Bernstein.

De deltagende danske banker (inkl. Nordea Bank Danmark, som deltager i stresstesten gennem Nordea Bank AB) udgør samlet mere end 80 pct. af den danske banksektor.

Alle fire danske banker består EBA's stresstest med en komfortabel margen til kriteriet for den egentlige kapital på 5 pct. Faktisk opnår de fire danske banker betydelige stigninger i deres egentlige kerne- kapital i stressscenariet.

Stresstesten viser også, at de danske bankers eksponeringer mod de mest sårbare stater i Europa er meget begrænsede. Eksponeringer mod Grækenland er ubetydelige.

Stresstesten tager udgangspunkt i EBA's standardiserede metodologi og hovedantagelser (fx konstant balance) som beskrevet i EBA's me- todologiske notat. Informationerne vedrørende basisscenariet oplyses således kun for at have et sammenligningsgrundlag til stressscenariet. Hverken basisscenariet eller stressscenariet kan benyttes som progno- se for en bank eller sammenlignes direkte med en banks offentlig- gjorte oplysninger.

Stresstestens detaljerede resultater i basis- og stressscenariet såvel som information om bankernes krediteksponeringer og eksponerin- ger mod centrale og lokale offentlige myndigheder kan findes på Na- tionalbankens og Finanstilsynets hjemmesider, henholdsvis www.nationalbanken.dk/DNDK/FinansStab.nsf/side/Danske_resultater_for_EU-stresstest!OpenDocument og www.finanstilsynet.dk/EU- stresstest, i den offentliggørelsesskabelon, som er baseret på EBA's standardiserede format.

Se flere detaljer vedrørende scenarierne, antagelserne og metodologien på EBA's hjemmeside www.eba.europa.eu/EU-wide-stress-testing/2011.aspx

Relevant information

http://www.nationalbanken.dk


Pressekontakt


Firma

Danmarks Nationalbank
Havnegade 5
1093 København K, Danmark

  33 63 60 21

http://www.nationalbanken.dk

Modtag nyheder fra Danmarks Nationalbank på mail

Tilmeld dig her
Vores mission er at effektivisere og formidle alle former for presse- og virksomhedsinformation og gøre den tilgængelig for alle på alle tilgængelige platforme.

om MyPressWire